Нов тренд: Пъзел, приличащ на счупено стъкло

Кой би предположил, че пъзелите ще се окажат сред най-предпочитаните развлекателни занимания по време на карантината от коронавирус. Поради тази причина австралийската компания Yelldesign се е погрижила за нов модел, с който да накара клиентите си да положат още повече усилия, за да го наредят. Разказваме ви какво представлява той.

 

За мнозина реденето на пъзели може да изглежда досадно и губещо времето занимание, но в условията на карантина те са истинска благодат за запълване на безкрайните свободни часове. Колкото са по-сложни – толкова по-добре.

Рекордът за най-голям пъзел в света, до този момент, принадлежи на американската корпорация за фотографско оборудване Kodak, която неотдавна го лансира. Той се състои от 51 300 части и е с размерите на автобус – 8.6 м дължина и 1.9 м височина. В кутията му се намират 27 чувалчета, всяко с по 1 900 части, представляващи картини на известни забележителности: Колизеумът в Рим, Мачо Пикчу в Перу, Айфеловата кула в Париж, паркът „Гуел“ в Барселона и други. Брандът е прикачил към тях и специална книжка с инструкции, как да се съединят отделните части, за да се получи цялостният вид на пъзела.

Но не бива да се тревожите за този на Yelldesign, наречен „Инцидентът“ (The Accident) – той е съставен само от 215 елемента. Техните прозрачни страни, обаче, ви заблуждават още повече, докато намерите правилното място на всеки от тях. „Добрата новина” е, че кутията на „Инцидентът“ също прозира, от което следва, че няма начин да разберете как би трябвало да изглежда нареденият пъзел. Само внимавайте да не изгубите някое от прозрачните му парчета!

Впрочем, „Инцидентът“ не е единствената подобна логическа игра, създадена от компанията. „Аквариумът“, 160 части, и „Вирусът“, 91 части, са с една идея по-различни от него: последното им парче е цветна фигурка на рибка и вирус. Целта е да се затрудните още повече , нищо че на пръв поглед нещата изглеждат по-лесни. Във всеки случай няма да скучаете  и същевременно ще поддържате ума си в добра форма.

Оттук можете да си поръчате и трите пъзела на Yelldesign  – https://shop.yelldesign.com