Най-добрите финансови подкасти

За мнозина темата „пари“ е табу – човек се чувства неловко или това е последното нещо, за което би искал да разговаря. В действителност откровените разговори на тема финанси и кариера са изключително важни. Честното говорене за тях не само подобрява състоянието на портфейла, но и помага да се преодолеят неравенствата в доходите. Не вярвате ли? Ето някои по-известни подкасти на тема финанси.

 

Най-добрите предложения за начинаещи

So Money

В So Money темата за финансите не е изолирана от по-големия разговор на тема култура и се занимава с това какво е мястото на парите в света. В предавания от типа „Как да направим големи промени в живота си и да се развиваме по време на пандемията“ или пък „Как да отгледаме силни и финансово независими деца“ се чуват въпроси, които вълнуват всички. Освен това, в петък, водещият Фарнуш Тораби отговаря на слушателски въпроси за всякакви неща, свързани с пари и кариера.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.

Planet Money

Дядото на подкастите за пари е Planet Money (Планета „Пари“). До днес има над 350 предавания и ще задоволи нуждата ви от експертна информация на тема икономика. Planet Money предлага и лесно смилаема информация, така че може да чуете нея първо, като така ще затвърдите по-добре наученото.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.

HerMoney с Джийн Чацки

Журналистката Джийн Чацки, чийто води са финансовите теми, вече има над 250 предавания и всички те на тема „Нейните пари“. В тях Чацки е силно загрижена за това как жените могат да изградят и защитят финансовата си свобода, като не спира само дотук – занимава се и с въпроси за кариера, лични отношения и социални проблеми.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.

Най-подходящите подкасти за поколението „Милениум“

Millennial Investing

Водещият на подкаста – Робърт Ленард – кани както известни бизнес лидери, така и инвеститори, които да помогнат на слушателите, бъдещи инвеститори, да разберат най-важните принципи на новото си поприще. В отделните предавания може да чуете експертни съвети по всякакви проблеми – от избирането на акции, през налагането на марката ви чрез маркетинг в социалните мрежи до инвестирането в биткойн и криптовалута.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.

Mo ’Money

Водеща на подкаста е Джесика Мурхаус, която интервюира както експерти, така и изпълнителни директори и големи знаменитости (включително Парис Хилтън). Целта й е да помогне на слушателите си да направят по-интелигентни избори, стане ли въпрос за управлението на финансите им. Теми като „Постигане на финансова независимост, когато сте неженен“, „Управление на дългове по време на пандемия“ и „Как да станем по-финансово самостоятелни“ са замислени тъкмо за хора, които тепърва започват да управляват парите си. Прави впечатление, че макар и да е сладкодумна и разговорлива, Джесика Мурхаус не дава възможност на слушателите си да се включат в ефир.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.

Redefining Wealth

В буквален превод заглавието на подкаста означава „Да предефинираш богатството си“. Неговият водещ и автор Патрис Уошингтън прави тъкмо това: кара ви да преразгледате значението на богатството и парите за вас и вашия живот. Патрис Уошингтън подхожда към темата, като ви насърчава да възприемате парите като инструмент, който влияе на вашето благосъстояние, но не го определя. Както Уошингтън съветва слушателите си във всяко предаване: „Преследвайте целта, а не парите“.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcast.

We Study Billionaires

Най-добрият подкаст за опитни инвеститори е We Study Billionaires, което може да се преведе, като учим, за да станем милиардери. Предаванията ще ви помогнат да преминете на по-горно ниво в сферата на търговията с акции и инвестирането в облигации. Водещите канят за интервю истински милиардери, като Уорън Бъфет, например, който в ефир дава съвети как да увеличим богатството си.

Изтеглете от Apple, Spotify или Google Podcasts.