Napa Valley Wine Train – от Еркюл Поаро до Хари Потър

Прочутият калифорнийски влак, който превозва и забавлява пътниците между градовете Напа и Света Елена в небеизвестната долина, вече ще включва и нова детективска тематика, посветена на момчето магьосник. И това не е всичко, което този превъзходен воаяж може да ви предложи.

 

През последните години, към традиционните винени турове, които ежегодно се предлагат, бяха добавени и най-различни тематични забавления и игри, за да приповдигнат още повече настроението на пасажерите. След като през 2019-а нововъведението бе детективска тематика, за да могат пътниците да се почувстват като прочутия герой на Агата Кристи – Еркюл Поаро, през тази година те ще имат възможността да си наметнат мантията на прочутия вълшебник Хари Потър.

След като влакът потегли, ви обзема усещането, че сте станали герой в някоя от творбите на кралицата на криминалните романи. Докато главните заподозрени – опитни актьори,  се опитват да ви заблудят, ще трябва да издирите добре укритите улики и да разрешите случая по най-бързия начин. Ще трябва да сте много бдителни за това, какво се случва около вас, да задавате въпроси на всички пасажери и да използвате максимално детективските си умения. А докато се наслаждавате на пътуването или разгадавате поредната мистерия, майстор-готвачът Доналд Йънг ще ви нагости с тристепенна изискана вечеря. Впрочем, по време на тези вълнуващи приключения, е препоръчително да се маскирате подходящо за съотвения случай.

Всяко тематично пътешествие ще ви струва между 230 и 290 долара на човек. Например тематичните събития на Хари Потър се казват „Witches and Wizards“ и са с цена от 290 долара. Ако вие също искате да станете част от това епично приключение, трябва да побързате – билетите се разграбват като топъл хляб.

 

А ето и пълният график и подходящият дрескод за всяко от тематичните събития през тази година:

 

  • „Crime and Punishment“ (Облекла, вдъхновени от 20-те години)

22-ри февруари, 21-ви март, 25-ти април, 29-ти май, 27-ти юни, 10-ти октомври, 7-ми и 14-ти ноември

  • „Midnight at the Masquerade“ (Маскарадни костюми)

25-ти февруари

  • „Death of a Gangster“ (Облекла, вдъхновени от 20-те години)

15-ти май, 12-ти юни, 27-ми август

  • „Totally 80’s Totally Murder“ (Облекла, вдъхновени от 80-те години)

16-ти юли

  • „Dance With Death“  (Облекла, вдъхновени от 50-те години)

30-ти юли

  • „Now You See It, Now You Don’t“ (Елегантни вечерни рокли и костюми)

13-ти август

  • „Till Death Do Us Part“ („Сватбени облекла: сватбена рокля, шаферски рокли, смокинг, костюми)

10-ти и 24 септември

  • „Wizards and Witches“ (Вещерски облекла: островърхи шапки, мантии, метли, магически пръчки)

17-ти и 24-ти октомври

  • „The Most Wonderful Crime of the Year“ (Коледни облекла: шапки на Дядо Коледа, еленски рога, елфски уши, коледни пуловери)

5-ти декември