На какво се подлагат звездите за успех, слава и пари

За мнозина е ясно, че добрият филмов актьор не само „вдъхва“ живот на физическия образ на екранния му персонаж, но и трябва да „влезе“ идеално под кожата му: чувства, история, мечти, страхове. Това, обаче,  е талант, който малцина от световните кинозвезди притежават. Но на какво са готови, за да постигнат желаните успехи?

Представяме ви няколко известни актьори, които заслужават адмирации за усиления си труд.

 

Хоакин Финикс

За ролята си в „Учителят“ Хоакин Финикс дотолкова се отдава на образа си, че остава в него до самия край на продукцията. Наложило се зъболекар да постави скоби и ластици на актьора, за да може да държи устата си затворена.

 

Том Харди

Свалянето или качването на килограми е много тягостен процес за някои холивудски звезди.На британския актьор, комуто се паднала втората задача, му били набходими близо 5 месеца, за да се подготви за филма „Бронсън“. Той трябвало не просто качи килограми, а да натрупа мускулна маса чрез тежки тренировки и спазване на строг хранителен режим.

 

Мерил Стрийп

Талантливата американка е позната с дарбата си да овладява почти всеки акцент и да се превъплъщава безупречно във всякакви роли. За „Изборът на Софи“ започва да ходи на уроци по полски и немски език – така усвоява двата специфични акцента перфектно.

 

Хийт Леджър

Не е лесно да се изиграе образът на един от най-известните злодеи от вселената на „ДиСи Комикс“ – Жокера. За да е напълно готов за участието си в „Черният рицар: Възраждане“, Хийт Леджър се опитва да се доближи максимално до лудото състояние на антигероя. Той се заключва за месец в хотелска стая и си води дневник, където описва нестабилността на Жокера. За по-голямо въздействие променя и гласа, и смеха си.

 

Матю Макконъхи

Почитателите на сексапилния мъжкар едва не получиха сърдечен удар,  когато го видяха във филмовата лента „Злато“. За да се превърне в Кени Уелс Макконъхи започва да се храни само с вредна храна в продължение на 6 месеца. След приключването на снимките, изглеждащият вече като всеки нормален мъж на средна възраст актьор, признава, че му е било трудно да се върне към предишния си здравословен начин на живот.

 

Ейдриън Броуди

Как да бъдеш добър поляк? Изнасяш се от апартамента си, продаваш си колата, изключваш си телефона, местиш се в Европа само с две чанти, спазваш диета за 6 седмици и ходиш на уроци по пиано и по диалектно говорене. Нищо чудно, че Ейдриън Броуди спечели няколко от престижните филмови награди с екранния шедьовър на Роман Полански „Пианистът“.

 

Мишел Уилямс

Американката прилага няколко трика, за да може да изпълни характерната за Мерилин Монро походка в „Моята седмица с Мерилин“ – завързва коленете си с колан и държи фигурата си изправена. Впоследствие усилията ѝ се отплащат, защото образът на очарователната холивудска икона е много специфичен и труден за изпълняване.

 

Том Ханкс

Том Ханкс искал да се доближи максимално до главното действащо лице в „Корабокрушенецът“, затова отложил продукцията на филма за една година, през която успял да отслабне с 23 кг и да си пусне брада и коса. Очевидно актьорът се е справил изключително добре, след като дори близките му го разпознавали трудно в онзи период.