Музикалният хит Wannabe ще стане на 25 години: „Спайс Гърлс“ подготвят изненада за верните си фенове

На 8-ми юни 2021 г. – култовият сингъл на популярната английска дамска поп-група ще отбележи 25 години от своето лансиране. По този повод „Спайс Гърлс“ подготвят нещо интересно и вълнуващо за верните си почитатели. Ето за какво става дума:

 

„Спайс Гърлс“ искаха да организират грандиозно турне през 2021-а, за да отпразнуват тази толкова специална годишнина за тях. Засега, обаче, това е невъзможно заради пандемията. Въпреки това те не спират да обсъждат и да се опитват да генерират нови идеи, с които да отбележат важната за тях дата. Впоследствие Мелани Си предложи да заснемат нова версия на музикалния им клип Wannabe. Има толкова много възможности и нищо не е изключено. Всички са съгласни, че искат да дадат нещо много специално на своите фенове.“ – сподели неотдавна близък източник до тях пред таблоида Sun.

Видеото е гледано над 482 млн. пъти в YouTube.

Да припомним, че култовото парче излиза през 1996-а и за нула време оглавява челните места на световните музикални класации, където в продължение на седмици не спира да бъде хит номер 1: включително и Billboard Hot 100. Още повече, че това е дебютната песен на изцяло дамска поп-група, която не само мигновено прославя „Спайс Гърлс“, но и става най-добре продаваният сингъл с над шест милиона копия в света. Видеоклипът е заснет в бившия луксозен лондонски хотел Midland Grand Hotel, сега St. Pancras Renaissance London Hotel. Той е толкова иконичен за клипа, че е много вероятно да го видим и в римейка на Wannabe.

St. Pancras Renaissance London Hotel.

Впрочем, ако величествената сграда ви се струва позната, това е защото тя присъства и във филма „Хари Потър и Стаята на тайните“. Вижда се най-добре в сцената, когато Хари и Рон изпускат влака за Хогуортс и взимат летящата кола на господин Уизли, паркирана между хотела и железопътната гара „Кингс Крос“.

Главното стълбище на хотела и кадър от музикалното видео.

Макар че Мелани Браун, Ема Бънтън, Мелани Чизхолм и Джери Халиуел със сигурност ще гледат да се съберат за юбилейното видео, до този момент участието на Виктория Бекъм все още остава под въпрос. В интерес на истината, съпругата на Дейвид Бекъм доста рядко се събира и появява с бившите си колежки и приятелки, и сякаш не обича да си спомня за миналото си в „Спайс Гърлс“, концентрирайки се повече върху сегашната си работа на стилист и моден дизайнер. Според мнозина това може се дължи на множеството нерешени и досега проблеми между момичетата. Между другото, най-голямото соло в Wannabe получава Мелани Браун, а най-малко – Виктория, заради което известно време била сърдита. Това е още една причина, поради която Пош Спайс може и да не се присъедини към останалите.

От ляво надясно: Ема Бънтън, Мелани Браун, Джери Халиуел, Мелани Чизхолм и Виктория Бекъм.

Припомняме, че историята на „Спайс Гърлс“ започва през 90-те години на XX век, когато мениджърите Крис и Боб Хърбърт (баща и син) решават да сформират изцяло дамска група, която да се конкурира с доминиращите по онова време момчешки банди. През 1994 г. те публикуват вестникарска обява за кастинг, на който сред стотиците явили се момичета най-много се открояват и впоследствие са избрани Виктория Бекъм (тогава Адамс), Лиан Морган, Мелани Браун, Джери Халиуел и Мишел Стивънсън. Първоначално групата им е кръстена „Touch“ и младите дами са настанени да живеят заедно в къща в Мейденхед, Беркшър. По-късно Лиан е заменена с Мелани Чизхолм, а Мишел – с Ема Бънтън. Още същата година даровитите британки покоряват върховете на музикалната индустрия, но след грандиозния им успех и множеството спечелени награди, през 2000 г. неофициално се разделят, за да може всяка една от тях да гради соло кариера.

Оттук можете да се насладите или да си припомните вече споменатия музикален хит на „Спайс Гърлс“ – https://www.youtube.com/watch?v=gJLIiF15wjQ .