Музикална ТВ-събота: Невероятни звезди изгряха на сцените на България

Отново бе съботна утрин. Или както би се изразил днешният ни музикален просветител в „Денят започва” – „Ит уъс сетърдей морнинг”. Защото той е … тя! Любимката на всички тийнейджъри – Елена Розберг.

Наострям сетивата си, защото и аз искам да съм музикално информиран и по възможност, с около 20 години по-млад. Зрител на БНТ, разбира се!

И не оставам разочарован. Предстоят ми телевизионни срещи с „десетки хиляди концерти от това фестивално лято”, от които Розберг е подбрала есенцията.

Елена Розберг.

След интрото – „Невероятни звезди изгряха на сцените на България”, у мен се разгаря патриотизъм и очаквания да узная кои са новите български таланти, завладели родните сцени. Първата информация е за… Джон Маклафлин. С когото се запознали софиянци на фестивал в Центъра…

Джон Маклафлин.

Втората звезда е личен приятел на Елена от „Хилс ъф рок” в София, който бил възхитен от българската публика. Следват информации за Джудас Прист и Слийп Нот от „Хилс ъф рок” в Пловдив.

„Ако искате да чуем новия сингъл на Нийл, които готвят албум?”

Не само го чуваме, но и го гледаме. После Елена Розберг ни пренася в съседна Румъния, където се наслаждаваме на концертно изпълнение на Туенти уан пайлътс. Следва представянето на Сам Фендър от Ню Касъл, който, поради джорди акцента му, го наричали „Джордис Спрингстийн”…

Сам Фендър.

„Ако искате, да чуем какво е настроението в неговата музика” – изчуруликва Елена.

Ако не искаме, трябва да сменим канала. Обаче аз съм търпелив и любознателен! Заинатил съм се и се надявам, че ще има и представяне на поне един български изпълнител…

Нищо, че научавам и за предстоящите награди на МТВ. Следва представяне на хип-хопър с Пулицър, трибют албум на Ленърд Коен, Имеджън Драгонс, които „подкрепили Първата дама на Украйна” и за финал – Манескин, директно от Италия!

Манескин.

Гледам Българската национална телевизия с бюджет, формиран от българските данъкоплатци. Хев ъ найс дей!

Това пожелава на читателите на Banker Special почитател на българската музика, решил да провери дали наистина БНТ излъчва предимно такава – „сонг-чекър“, казано по модерному. Проверката му вече „отметна“ няколко предавания – четвъртото бе днес, на 30-и юли.