Могъщият McLaren 720S GT3 идва през 2019

Почитатели на McLaren, имаме горещи новини. Първите клиентски отбори ще получат пистовото чудовище – 720S GT3 за сезон 2019, след като цялата минала тодина бе използвана за финални настройки на автомобила.

 

И това не е всичко. McLaren започва изграждането на специални състезателни представителства, които ще предлагат пистовите машини на компанията. Част от програмата предвижда създаването на нов GT шампионат и система за развитие на пилоти още от 2018-а.

Могъщият 720S GT3 ще се задвижва от олекотена версия на 4-литровия битурбо V8 на McLaren, свързан към 6-степенна последователно наредена скоростна кутия. Автомобилът ще наследи успешния 650S GT3, който вече има богато портфолио от титли, включително в Азиатските серии Льо Ман, Австралийския GT шампионат и Blancpain Endurance Cup.

Собственият шампионат ще бъде за клиенти, които искат да направят първи стъпки в състезанията. Колите ще се сервизират изцяло от механици на McLaren, а за участниците не остава друго, освен да хванат самолета за някои от най-известните европейски трасета.