Джеф Безос посети с яхтата си за 400 милиона долара Бодрум

Милиардерът изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, смятан за най-богатия човек в света, е пристигнал в турския курорт Бодрум със 136-метровата си яхта Flying Fox, съобщи BusinessInsider. Плавателният съд е на стойност около 400 млн. долара и е престоял няколко дни в района на Бодрум.

Според местните медии вероятно Безос е оглеждал възможности за инвестиране в курорта, популярен като перлата на турския егейски туризъм. Безос е акостирал с яхтата си на пристанището в Бодрум, но по време на престоя си не е бил само на почивка, а е предприел и дълга обиколка с хеликоптер в района на Бодрум.

Снимки на въпросната мега-яхта започнаха да се разпространяват в Twitter, като слуховете и медиите съобщават, че тя принадлежи на Безос, въпреки че не е официално потвърдено дали той е бил на борда по времето, когато е забелязана яхтата в Турция. Flying Fox е пусната в експлоатация през 2019 г. и разполага с 36 каюти за гости, включително 11 VIP кабини и четири палуби на борда, както и 12-метров плувен басейн.