Милиардерите от Силициевата долина започнаха да се обличат със стил

Джеф Безос, Марк Зукърбърг и други звездни предприемачи и мениджъри на водещи технологични компании, все по-често започват да се появяват на публични места със стилни костюми, а не с тениски и суитчъри. Кои са основните модни тенденции на Силициевата долина днес?

 

Служителите на технологичните компании в Силициевата долина започнаха да обръщат повече внимание на стила си, твърди  стилистът Кимбърли Гант пред изданието Business Insider. Години наред местната общност вярваше, че ежедневното бизнес облекло е нещо от миналото, докато джинсите и тениските са нормалните дрехи.

Но през последните няколко години дори изпълнителните директори на най-големите компании започнаха да се обличат по-модерно и професионално. Например, шефът на Amazon  Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света, сериозно преразгледа стила си преди три години, а лидерът на Facebook Марк Зукърбърг започна да се появява в обществото с костюм и вратовръзка, а не само с джинси.

Това е вярно за цялата Силициева долина: служителите започнаха по-често да се замислят как искат да се представят пред другите, казва Гант. Тя е собственик на агенцията Canvas Styling Style и работи в района на залива Сан Франциско от седем години. По думите й нейни клиенти са както начинаещи сътрудници, така и рискови инвеститори, и най-висшето ръководство на технологичните компании.

Гант изтъква най-важните грешки в стила, които забелязва от клиентите си, и дава съвети как да ги избегнат:

Намерете джинси, които ви стоят добре

„Това е най-важното. Джинси, които не стоят добре са много, много тъжно нещо. Няма как да го скриете “, казва стилистът. Гант припомня, че размерите могат да варират в зависимост от марката и силуета на джинсите, така че трябва да потърсите тези производители, чиято продукция е най-подходяща за  всеки конкретен тип телосложение. Струва си да разгледате по-отблизо материята: джинсите могат да се развлекат, дори ако изглеждат добре в съблекалнята.

Обърнете внимание на цветовете и качеството на дрехите, които носите

Гант съветва клиентите си да се уверят, че съответните цветове им подхождат. Необходимо е не само да купувате висококачествени неща, но и да се грижите за тях, включително да се отървете от лекьосаните дрехи. „Някои хора държат на облекла, които наистина си струва да изхвърлят или да рециклират“, казва стилистът.

Трябва да имате чисти обувки в добро състояние

Според Гант, хората обикновено трудно се разделят с обувките си, но това е един от най-бързите начини да актуализират своя гардероб: „Обувките са едно от най-личните неща. Те ви позволяват да изразите своята индивидуалност.“

Ако все още не харесвате гардероба си или не знаете откъде да започнете промяната, помолете за помощ

При това не е задължително да си наемете личен стилист, казва Гант, макар че съветва да се говори с професионалист. Можете да попитате роднини и приятели за мнението им. „Въпреки че стилът може да е супераналитичен, в него има и изкуство. Понякога просто трябва да го усетите, не се страхувайте да опитате нещо ново “, призовава Гант.

Обърнете внимание на чорапите

„Ако имате обувки, които не са проектирани да се носят с чорапи, следвайте това правило. Например, ако носите маратонки – помислете за малки и скрити чорапи. И моля ви, ако носите бели кецове, не слагайте черни чорапи “, съветва Гант. Според нея чорапите могат незабавно да променят имиджа на човека.

Кимбърли Гант смята, че гардеробът на един човек прилича на инвестиционното му портфолио, и че в Силициевата долина се е появила забележима тенденция: местните служители предпочитат малък набор от няколко основни неща, които могат да носят всеки ден. Такива неща няма да излязат от мода, а слабо изразената промяна на сезоните в Калифорния позволява да бъдат носени през цялата година. „Ако ще инвестираме в дрехи, които клиентът възнамерява да носи през цялото време, искам да се уверя, че те наистина са с добро качество и ще издържат дълго“, казва Гант.