Мила Кунис и Ащън Къчър се обясняват защо подкрепят изнасилвач

Известната двойка актьори Мила Кунис и Ащън Къчър заявиха, че „подкрепят жертвите“ на Дани Мастерсън.

Те го направиха, след като стана публично известно, че са пращали специални писма в подкрепа на актьора с цел смекчаване на присъдата му за изнасилване.

Мастерсън е участвал във филма „Шоуто на 70-те“ заедно с Мила Кунис и Ащън Къчър.
В ново видео в „Instagram“ Ащън Къчър и Мила Кунис поправят грешката си.
На 7 септември Дани Мастерсън получи 30-годишна ефективна присъда, след като през май бе осъден за две изнасилвания.

Във времето, когато са приятели.

Двойката, написала писмата в негова подкрепа, остана близка с актьора и в годините след края на ситкома, излъчван по Fox през 2006 година. През 2016 г. Къчър и Мастерсън се снимаха заедно в ситкома на Netflix „The Ranch“. Година по-късно – през 2017 г. Мастерсън беше уволнен от сериала, тъй като се появиха обвиненията в сексуално посегателство.
На 8 септември в публичното пространство бяха разпространени „писмата в подкрепа“ до съдията по делото на Мастерсън, в които Къчър и Кунис молят за снизходителност при произнасянето на присъдата.

В двете си отделни писма двойката описва Мастерсън като „модел за подражание“ и чудесен баща, като го хвалят за позицията му срещу употребата на наркотици по време на участието им в „Шоуто на 70-те“.
След като съдържанието на двете писма стана известно, отзвукът в социалните медии беше мълниеносен. Мнозина обвиниха Къчър и Кунис за това, че подкрепят човек, осъден за изнасилвания, а в същото време развиват обществени дейности, които защитават жертвите на насилие. Тези дейности включват организацията на Къчър за борба с трафика на хора „Thorn“ и ангажимента на Кунис като продуцент и актьор в „Най-щастливото момиче на света“ – филм, в който тя играе ролята на девойка, оцеляла след изнасилване.

Къчър, който също участва заедно с Мастерсън в ситкома на Netflix „The Ranch“, сподели в профила си в „Instagram“ видео, в което заедно с Мила Кунис заявяват:

„Наясно сме с болката, която сме ви причинили с писмата в подкрепа, които написахме в полза на Дани Мастерсън. Но ние подкрепяме жертвите. Правили сме това през годините чрез работата си и ще продължим да го правим и в бъдеще.“

Дани Мастерсън

Къчър добавя, че писмата са били написани преди два месеца по молба на семейството на Мастерсън, което ги помолило да изпратят „писма в подкрепа“ на съдения, като го представят в светлината, в която са го познавали още преди 25 години, така че съдията да може да вземе под внимание и тяхната оценка при произнасянето на присъдата.
Кунис отбеляза, че писмата не са написани, за да поставят под въпрос легитимността на съдебната система или валидността на решението на съдебното жури.

„Те бяха предназначени за съдията, който само да ги прочете. Те нямата за цел да подкопават показанията на жертвите или да ги травматизиран наново по някакъв начин. Ние никога не бихме искали да направим това. И съжаляваме, ако се е случило“, заяви Къчър.
Кунис завърши видеото с думите: „Сърцето ни е с всеки един човек, който някога е бил жертва на сексуално посегателство или сексуално насилие.“
Къчър и Кунис не са единствените звезди, които писмено изразиха позицията си в подкрепа на Мастерсън.

Дани Мастерсън идваше винаги на заседанията по делото срещу него със съпругата си.

Колегите им от „Шоуто на 70-те“ Къртууд Смит и Дебра Джо Руп също изпратиха писма, в които написаха топли думи за Мастерсън. Същото направи и дългогодишният му приятел актьорът Джовани Рибизи и зетят на Мастерсън – Били Болдуин.