Да отпразнуваш Деня на Независимостта с пътуване с влак с парен локомотив

БДЖ и Община Велико Търново организират пътуване с влак с парен локомотив за отбелязване на Деня на Независимостта на България.

Това обаче няма да стане на самия ден – 22 септември, а на следващия – след официалните чествания на празника.

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:13 ч. на 23 септември с три вагона от състава на „Корона Експрес“ и три седящи вагона за желаещи да пътуват до Трявна.

В царския вагон.

В 09:29 ч. на спирка Трапезица ще се проведе историческа възстановка „Посрещане на княз Фердинанд I в Търново и обявяване на Независимостта на България“.
За целта актьорският състав ще пътува във вагоните от „Корона Експрес“.


След тържествената церемония влакът ще престои в гара Велико Търново от 10:13 ч. до 11:00 ч., след което ще продължи по маршрута си и ще пристигне в Трявна в 11:50 часа.

В гара Трявна всички желаещи ще могат да разгледат царските вагони „Корона Експрес“, които ще бъдат част от атракционната композиция, а за пътуващите с влака ще има и достатъчно време да се разходят и разгледат запазената възрожденска архитектура на града, дом на популярната художествена школа по дърворезба и иконопис.
От гара Трявна парният локомотив ще отпътува с влака обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 17:01 часа.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица – Трявна – Горна Оряховица е 40 лв. с включено запазено място.

В царския вагон.

За всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.
Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.