Migaloo M5 – първата суперлуксозна подводница на света

Разказваме ви за този подводен шедьовър, струващ близо 2 млрд. долара.

 

 

Преди броени дни се разбра, че австрийската компания Migaloo Private Submersible Yachts (основана през 2010 г. от  военноморските инженери Кристиан Гумполд и Петер Корман) е решила не само да грабне вниманието на любителите на лукса, но и да спечели сърцата на милиардерите.

Migaloo M5.

Това се случи на ежегодното яхтено шоу в Монако преди месец, по информация на The Times of India, когато на света бе представена новата подводница Migaloo M5.

Чертеж на подводницата.

Този последен писък на лукса не само е дълъг цели 165 м., но е и снабден с хеликоптерна площадка, винарска изба, киносалон, СПА център, свръхмодерен радар, защитна система и плувен басейн.

Компютърно генерирано изображение на Migaloo M5.

Подводният съд може да настани до 20 гости и 40-членен екипаж. Наред с това може да се потопи на дълбочина от 250 м. за продължителни периоди от време.

Хеликоптерната площадка на подводницата.

В интерес на истината, Migaloo M5 все още не разполага с физически модели, но може да бъде поръчана. Приблизителната ѝ цена е към 2 млрд. долара, което я прави една от най-скъпите и ексклузивни подводници в света, както вече казахме.