Mercedes-Maybach S-Class 2021 е проектиран с внимание към шофьора

Новият Mercedes-Maybach S-Class е по-луксозен от стандартния S-Class седан, а включеният пакет Chauffeur го прави привлекателна опция за собственика, когато колата трябва да се кара ежедневно.

 

Mercedes-Benz представи новия Mercedes-Maybach S-Class, който разпъва междуосието удължено със седем инча (18 см) в сравнение със стандартния Mercedes-Benz S Class, като луксозните функции като Executive Seating и пакет „Шофьор“ са стандартни за този модел. Създаден да комбинира високотехнологичните решения на водещия модел на Mercedes-Benz с изключителността и традицията на Maybach, Maybach S-Class се появява за първи път през 2015-а жънейки успехи до ден днешен.

Автомобилът е задвижван от 4.0-литров V8 двигател с две турбини, който доставя мощност от 500 к.с. и безпроблемно ускорение въпреки размерите си. Колата показва допълнителен комфорт, осигурен от разширената задна част и луксозните подобрения. Удълженото междуосие предлага повече пространство в кабината от стандартния Mercedes-Benz S-Class.

Лесно разпознаваем от предната хромирана радиаторна решетка с надпис „MAYBACH“, отличителния капак с хромираната перка и по-широките задни врати придават на колата елегантен външен вид, който може допълнително да бъде персонализиран с опция за двуцветен лак. Допълнителните екстри включват електрически задвижвани комфортни задни врати. Вътрешността на Mercedes-Maybach S-Class по същество се основава на новия интериорен дизайн на S-Class и споделя същия изваян вид на таблото, централната конзола и подлакътниците. Собствениците имат възможност да добавят Ambience Lighting.

В последния модел информационно-развлекателната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) е още по-лична и интуитивна за използване. По желание MBUX Interior Assist може да бъде оборудван и в задната част на Mercedes-Maybach.

Създаден да предусеща намеренията на пътниците в превозното средство, MBUX Interior Assist разпознава посоката на погледа, жестовете на ръцете и езика на тялото на пътниците, за да подпомогне автоматичните функции на превозното средство според ситуацията. Mercedes-Maybach може също да разпознава движения и жестове на пътниците в задната част на автомобила с помощта на 3D лазерни камери в облицовката на покрива. Например удължителят на колана за външните задни седалки автоматично предлага предпазния колан, когато MBUX Interior Assist „усети” намерението на пътника да достигне до колана с движения на ръцете.

Очаква се доставките на новия Mercedes-Maybach S-Class да започнат в средата на 2021 г., като към момента няма обявени официални цени.