Mercedes GLC43 AMG – с конкурентна силова система

AMG приготви стандартния GLC-клас, за да предложи новия високо проходим автомобил – модели GLC43 и GLC63. Резултатите говорят сами за себе си.

 

За разлика от стандартния модел, който може да си поръчате само с турбокомпресор с четири цилиндъра, спортните модели на AMG се предлагат или с V6 с двойно турбо и мощност  385 конски сили (при модела GLC43), или с двойно турбо V8 и мощност от 469 к.с. (при GLC63).

И двата модела предлагат голямо ускорение и по-добро управление в сравнение с базовия модел, с което си отвоюваха отличие при спортните джипове. Въпреки тези свои предимства при тях е запазен принципът на усъвършенстване на класа GLC и се предлага луксозен интериор с всякакви модерни технологии и функции. Конкурентните джипове с подобни ценови етикети може да са малко по-практични или малко по-фини, но тези от клас AMG предлагат всичко, за което мечтае любителят на бързото шофиране.

GLC43 предлага достатъчно мощност и функции, за да задоволи повечето купувачи, които се интересуват от кросоувър на Mercedes. Той се движи на 20-инчови колела с пет спици и се предлага с екстериорни функции като автоматични LED фарове за проектор, мощност за лифтови врати, релси за багажника на покрива, чистачки за предно стъкло, активиращи се със сензор за дъжд, и отопляеми сгъваеми странични огледала с вградени мигачи.

Тези, които изберат новия Mercedes-AMG GLC43, получават кросоувър, задвижван от 3.0-литров V6 с двоен турбокомпресор. Този двигател генерира 385 конски сили и въртящ момент от 520 Нм и е със спортно настроено адаптивно окачване. Ако предпочетете GLC63, това ви дава по-мощна силова система: 4-литров V8 с двойно турбо, налични 469 конски сили и 650 Нм въртящ момент.

И при GLC43, и при GLC63, деветстепенна автоматична трансмисия изпраща мощност към четирите колела. Дори преди лекото увеличаване на конските сили през 2020 г., GLC43 беше един от най-бързите модели в своя клас. При тестване на писта, GLC43 с двигател и мощност от 362 к.с. прави спринта от нула до 100 километра в час за 4.3 секунди. Това е по-бързо време в сравнение с конкуренти като Audi SQ5, които го правят за 5.1 секунди, или Porsche Macan S, при които времето е 4.7 секунди. На AMG GLC63 с предварително усилване му трябваха само 3.6 секунди, за да вдигне от място 100 километра в час. Двете AMG-та на GLC осигуряват интензивна динамика на шофиране и прецизно управление. Те се предлагат с настройки на режима за шофиране, които ви позволяват да определите мощността на автомобила според индивидуалния си избор.

Интериорният дизайн, създаден за GLC43 и GLC63, е модерен и атрактивен. Над централната конзола се извисява плаващ сензорен екран, който е модерен акцент в кабината. Малък недостатък е, че при висока скорост, макар и удобно разположени в интериора, сe усеща, че гумите все пак не са безшумни. Но за сметка на това задните седалки осигуряват много място за краката. Стартовата цена на този мощен автомобил с повишена проходимост започва от 62 хил. долара.