Тенденции „Пролет-лято 2021“ – копнеж по новото начало

Модните тенденции „Пролет-лято 2021“ символизират дългоочакваното ново начало след пандемията. Те са отговор на желанието да се завърнем към нормалния ход на ежедневието с ясното съзнание, че светът е друг. И ние също сме се променили, но искаме да продължим напред, въпреки трудностите. Ето кои тендеции да имаме предвид, за да сме в крак с модата.

 

Прозрачни материи

От Valentino, през Alberta Ferretti, до Dior всички си представят, че жената трябва да е обгърната в прозрачни материи. Така ефирна, чувствена и лека, като романтично видение, тя върви по плажната ивица преди изгрев слънце или танцува на партита в клубове на брега на морето, продължаващи до полунощ. Тази тенденция е израз на постпандемичния копнеж по екзотични пътувания.

Мрежи и връвчици

И мрежестите блузи и дантелените рокли и връвчиците, които елегантно присъстват в различните елементи на облеклото, се свързват с желанието отново да поемем на път към любимите яхтени пристанища или малки китни рибарски селца.

Всички оттенъци на синьото

Съвсем очаквано, синият цвят през 2021 г. е в своя апогей. Има го във всички възможни нюанси – от цвета на метличината, през денима, церулеана, индигото и стоманено синьото. С него ни вдъхновяват модни къщи като Burberry, Armani, Dior. Усеща се носталгия по модната колекция Trésor de la Mer („Морско съкровище“), представена през пролетта на 1992 г. от Джани Версаче.

Код „червено“

Няма никаква изненада и че червеният цвят също е сред най-актуалните за „Пролет-лято 2021“. Той символизира силата, страстта, желанието за ново начало и триумфа. Затова задължително присъства в последните модни колекции – в облеклото, в обувките, в аксесоарите.

Черно и бяло

Докато сме на тема „цветове“, не можем да подминем и черно-бялата комбинация, която олицетворява сложните емоции, които ни обземаха по време на пандемията – от силна тревога до пълно безразличие. Днес се завръщаме към хармонията и само черно-белите рокли напомнят за онези моменти, когато сме изпитвали и силно контрастни чувства.

Кожени дрехи

Кожените дрехи, които бяха голям хит през „Есен-зима 2020“, продължават да имат сериозно присъствие и на пролетно-летните дефилета. Те също изразяват силни страсти и непобедим дух.

Бляскави материи

Пайетите, кристалите, бляскавите материи също са изключително актуални. Може да ги видите навсякъде – вплетени в дълги елегантни рокли или в мъжки костюми с меки линии, в бюстиета, бодита и мини роклита за вечерни партита, а също и в детайли от ежедневното облекло. За редица модни къщи – от Paco Rabanne, през Balmain, до Luis Vuitton – ключовата дума на 2021 година е „блясък“!

Бельото на показ

Дали сутиен тип корсет, топ – дантелен бралет или такъв, украсен с кристали – през 2021 г. бельото е на показ и е олицетворение на силното желание да сме свободни. Напълно основателно – след периода, в който месеци наред стриктно спазвахме и изпълнявахме противоепидемичните мерки.