Mercedes-Benz AMG Vision GT

Помните ли Mercedes-Benz Vision Gran Turismo? Разбира се, че няма как да го забравите. Това е безумно злата концептуална кола, поръчана от създателя на Gran Turismo – Кадзунори Ямаучи, която изключително и дръзко ще се появи в GT6. Mercedes-AMG дори изгради пълномащабен статичен модел за автомобилното изложение в Лос Анджелис, за да плаши хората.

Сега до нас стигна новината, че американска компания планира да изгради пет реплики на този Vision GT. Въпреки че не е потвърдена официално. Компанията J&S Worldwide Holdings от Флорида обяви, че след шумотевицата около Vision GT, планира да изгради две за Близкия изток, две за Европа и един за Америка.

Предвижда се версията на Mercеdes SLS AMG GT да бъде използвана като базова кола.Извайвайки това наистина доста зле изглеждащо тяло изцяло от въглеродни влакна, компанията ще намали теглото на SLS с около 90 килограмаг. Колелата ще бъдат ковани по поръчка от ADV, ще бъдат вградени прибиращ се заден спойлер, нова генерация с ауспух и интериор, модифициран по желание на всеки клиент.

Ще имате всички екстри, които Mercedes хвърли в SLS AMG GT. Мощният 6.2-литровият V8 двигател произвежда 591hp и ускорява до 100км.ч. за време от 3.7 секунди, 0.1 секунди по-бърз от стандартния автомобил. Новото картографиране на превключвателите в режим „AMG“ ще създава повече шум. Преработеното управление на AMG при завиване и по-твърдите пружини на амортисьорите с двойни алуминиеви ригели, ще създават чувството, че сте на писта.

J&S ще ви начисли несъобразената сума от 1.5 милиона долара за привилегията да сте собственик на Mercedes-Benz AMG Vision GT. Но нека ви предупредим: Mercedes не е поръчал разработката на нито една кола за момента.Дизайнерите на Mercedes-Benz са направили визионерската концепция за супер спортен автомобил – Mercedes-Benz AMG Vision GT, който е разработен към този момент само като Concept Car предназначен за видео игри. Mercedes-Benz & Mеrcedes-AMG нямат видими намерения да произведат реално този автомобил, поне засега.