Шест интригуващи изложения в Париж, където тази есен входът е безплатен

Ако тази есен ви се случи да се озовете в столицата на Франция и решите да посетите някое културно събитие, трудно ще се ориентирате къде и кога да го сторите.

Градовете като Париж са характерни с изобилие от най-различни, кое от кое по-интересни мероприятия. Предлагаме ви няколко варианти, за които няма да се нуждаете от портфейла си.

 

Lagerfeld, the Chanel Shows

Фотографът Саймън Проктър посвещава новата си фотографска изложба на легедарния Карл Лагерфелд, негов колега и приятел, и на модната къща Chanel, на която германският моден дизайнер отдаде 35 години от творческия му живот. Поводът бе Седмицата на модата в Париж, затова изложбата показва различни задкулисни моменти от ежедневието на Chanel с участието на самия Лагерфелд. Издателската къща Rizzoli също реши да зарадва феновете като публикува книга с фотографиите.

До 30 октомври на адрес: Royal Monceau Raffles Paris Gallery, 41 avenue Hoche 75008 Paris

 

 

Paris by Marc-Antoine Coulon

Погледнете Париж от един по-различен ъгъл с помощта на моливи, бои и пастели. Марк-Антоан Кулон работи за няколко известни модни издания като Vogue, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, откъдето се ражда идеята за това събитие. Galerie du Passage ще представи творчеството на даровития художник, в което присъстват модата, моделите и Париж, описани като „носталгични, скандални и популярни“.

От 23 октомври до 16 ноември на адрес: Galerie du Passage – Pierre Passebon, 20/26, galerie Véro-Dodat 75001 Paris

 

 

La poésie de l’image

Нюйорският фотограф Джеферсън Хаймън е сред най-ярките примери за професионализъм и перфекционизъм. Той подхожда много прецизно към всеки детайл – от избора на правилната хартия до подходящата рамка. Въпреки че работата му е известна с меланхоличните си нотки, пропити с емоционална поезия, тя определено трябва да бъде не само видяна, но и почувствана.

 От 18 октомври до 11 декември на адрес:  Galerie de l’Instant, 46, Rue De Poitou 75003 Paris

 

 

Autrement

Целта на изложбата на ювелирната къща Chaumet е да изследва изкуството за носене на бижута: по различен начин, с дързост и креативност. В тази различна вселена колието се превръща в лента за глава, огърлиците – в гривни за глезени, брошките се трансформират в  скъпоценни шноли, а косата може да се връзва на опашка със сватбения пръстен. Потопете се в един свят на изкуство, бижута и изобретателност.

От 1 октомври до 2 ноември на адрес: Chaumet, 165 boulevard Saint-Germain, 75006 Paris

 

 

Les 130 ans de la Tour Eiffel

Отпразнувайте 130-та годишнина на Айфеловата кула по един интересен начин, преоткривайки наново историята на този архитектурен ансамбъл с интерактивна изложба пред самата кула на Марсово поле. С помощта на специалната сценография под купол от 300 кв. метра, ще се върнете назад във времето, „влизайки под кожата“ на работниците, които са се трудили високо в небето над 324 метра височина и ще преживеете грандиозното откриване на френския символ на 31 март 1889 година.

От 28 септември до 24 ноември на адрес: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France 75007 Paris

 

Art in resonance

На живо са показани три творби на съвременното изкуство, които ще ви „потопят“ в едно друго измерение. Работата на Иван Наваро се нарича „Home“ и представлява игра с оптичната илюзия, творбата на Елиза Морин поставя под въпрос отношенията между човека и природата, докато Сая Вулфалк пренася публиката в света на мечтите си чрез вид хипнотизираща медитация, като подсилва усещането за безвремие.

До 15 ноември на адрес : Peninsula Paris 19 Avenue Kléber, 75116 Paris