Маколи Кълкин също става част от American Horror Story

Екранният Кевин Маккалистър от „Сам вкъщи“ ще участва в десетия сезон на култовия американски сериал на ужасите, познат в България като „Зловеща семейна история“. Ето какво се знае до този момент:

 

Новото попълнение

Оказа се, че неотдавнашната Instagram публикация на Райън Мърфи, един от създателите на телевизионните серии, наистина не е шега – ще видим Маколи Кълкин в десети сезон. Въпреки че все още нищо не се знае за героя, в когото ще превъплъти 39-годишният актьор.

Преди броени дни, в интервю за телевизионната медия E! (Entertainment Television), Раян Мърфи разказа как е успял да убеди светлооката звезда да се присъедини към екипа на сериала:

Имах на ум този много откачен герой и поисках да разговарям с Маколи по телефона. Общо взето, когато давам на някого определена роля, не му разрешавам да прочете сценария, а направо разказвам за какво става въпрос. Така че накратко му описах неговия персонаж и допълних, че ще има секс сцена – много луда и еротична, между него и героинята на Кати Бейтс. След кратка пауза той ми отговори „Мисля, че съм роден да изиграя тази роля“ и веднага я прие. Винаги съм искал да работя с Маколи Кълкин. Харесва ми всичко, което прави, най-вече в „Сам вкъщи“…

Маколи Кълкин в най-известната си кино роля – тази на Кевин Маккалистър в „Сам вкъщи“.

Десети сезон

До този момент се знае, че снимките ще се забавят, заради пандемията от коронавирус. Затова е трудно да се прогнозира кога точно ще бъдат лансирани новите серии, въпреки че мнозина се надяват да ги видят още следващата година. Тематиката и заглавието на десетия сезон са все още обвити в мистерия, но актьорският състав, освен Маколи Кълкин и Кати Бейтс, ще включва още Сара Полсън, Евън Питърс, Лесли Гросман, Били Лурд, Адина Портър, Фин Уитрок и Лили Рейб.

Впрочем, екранизацията може и да не дочака края на епидемията:

Едва ли ще издържим до края на тази здравна криза, защото всички сценарии са вече написани и аз съм прекалено развълнуван, че Маколи ще играе. Толкова съм щастлив, че ще стане част от нашия свят и ще изпълнява това, което му заръчам, стига да поиска. Мисля, че (той) е много интересен и впечатляващ… в него има някаква лекота и тъмнина.“ – разяснява Райън Мърфи.

Сюжетът на „Зловеща семейна история“

Припомняме, че култовият сериал започва да се излъчва от 5 октомври 2011-а по американския телевизионен канал FX, а в България от 11-ти ноември, същата година, по Fox Life. Всеки сезон е отделна история, свързана с убийства, мистерии и ужаси, като част от събитията са вдъхновени от истински случки. Деветте сезона са: „Къща за убийства“, „Лудница“, „Свърталище на вещици“, „Фрийк шоу“, „Хотел“, „Роаноук“, „Секта“, „Апокалипсис“ и „1984″. Въпреки че всеки от тях е оценяван поотделно, общата критика остава положителна, някои от актьорите дори са отличени с престижни награди за безупречната си игра: Джесика Ланг получи две награди „Еми“, „Златен глобус“ и награда на Гилдията на филмовите актьори, Кати Бейтс и Джеймс Кромуел получиха по една „Еми“, а Лейди Гага, която участва в пети и шести сезон – „Златен глобус“.