Летище в Тайван предлага да преминете границата, без да пътувате никъде

В Тайван измислиха как да утешат зажаднелите за пътешествия жители на страната, които засега не могат да се качат на самолет и да напуснат страната.

 

Аеропортът Суншан покани 90 души, на които особено много им липсват вълненията преди полет, за да могат да ги почувстват без да напускат страната.

Летище Суншан.

На „пътешествениците” се предлага обиколка из летището, след което те ще получат възможност да минат през паспортен контрол, да се качат на самолет, а след това да го напуснат и да се отправят по домовете си, показвайки отново документите си на граничарите.

„Ако не можете да да летите със самолет, направете се че пътувате в чужбина в Суншан”, се казва в рекламния проспект на сайта на аеропорта.

Очаква се да бъдат организирани само три такива обиколки, които са насрочени за 2,4 и 7 юли. Както обяснява заместник директорът на летище Суншан – Чин Чин Ван, „пътуването” ще отнеме половин ден. През това време поканените трябва изцяло да почувстват какво е да пътуваш за чужбина от това въздушно пристанище. „Хората, които още не са имали възможност да реализират международен полет от Суншан, могат да се възползват от шанса да преживеят такъв опит и да научат повече за процеса на приземяване на самолетите”, казва заместник директорът Ван.

Тайпе.

Наред с това участниците в екскурзията ще се запознаят с новото оборудване и услугите, които предлага аеропортът и ще занесат вкъщи „тайнствени ексклузивни подаръци”.

За летището това е по-скоро рекламен ход, който ще му позволи да привлече бъдещи пътешественици, защото то е по-малкото и по-старото. Повечето международни полети се извършват от аеропорта Тайван – Таоюан, построено през 1979-а, докато от Суншан, изграден през 1936-а като военна база във времената на японската колонизация, се извършват основно вътрешни полети. От него тръгват самолети само за континентален Китай, Южна Корея и Япония. Да не говорим, че днес Суншан се намира в самия център на разрасналия се Тайпе, на брега на река Цзилун.

Впрочем, сега международните полети в Тайван са практически блокирани. Страната затвори границите си за чужденци на 19 март заради коронавирусната инфекция. От края на декември досега тук са регистрирани 445 случая на COVID-19, седем от които са починали. Счита се, че 354 от тя са влезли в страната от вън.