Легендата Ал Пачино навършва 79

Пачино е един от най-големите актьори на съвремеността, чийто чар е неподвластен на годините.

Ал Пачино без преувеличение един от най-великите актьори на ХХ век, който не само успя  да работи с най-изявените режисьори и да получи заветната златна статуетка на Американската филмова академия (между другото, Ал Пачино е номиниран седем пъти), но и да се превърне в жива легенда и икона на мъжки стил.

Въпреки, че актьорът се появява за първи път на големия екран през 1969 г. във филма „Аз, Натали“, успехът идва при него след снимките във филма „Паника в Нийдъл парк“ на Джери Шацберг.  Това се случва през 1971 г., а след пускането на лентата  на големия екран, Ал Пачино веднага е забелязан от Франсис Форд Копола. След съдбоносното запознанство с режисьора Пачино получава  култовата роля на Майкъл Корлеоне. Така  образът му на гангстер се превръща в негово амплоа и визитна картичка за дълги години.

Почти изгарящият, пронизителен поглед на Ал Пачино кара почитателките му  и известни актриси да губят самообладание.  Въпреки че актьорът никога не е говорил  за личния си живот, най-ярките му връзки се появяват през 70-те години на ХХ век.  Той започва романтични отношения с партньорката си от трилогията „Кръстникът“ Даян Кийтън, а през 1977-а, докато се снима във филм на Сидни Полак „Ню Йорк“, Пачино среща Марта Келър. Връзката им не продължава дълго, но очевидци я описват като много страстна.

Днес  Ал Пачино празнува 79-ия си рожден ден и не е за вярване, че младите момчета по света все още се опитват да повтарят арогантните реплики на героя му Тони Монтана от лентата „Белязаният“ . И, разбира се, е невъзможно да гледате „Усещане за жена“, за която актьорът получи  „Оскар“, без да пророните сълза.