Lamborghini Countach LPI 800-4 -само за късметлии

В освежената си форма легендарният Lamborghini Countach е по същество преработен Aventador със сърцето и душата на Sián. Италианският автомобилен производител свърши невероятна работа, пресъздавайки за съвременната публика оригиналния емблематичен дизайн под нова форма. На преоткрития модел липсват оригиналните изскачащи фарове и масивното задно крило, което някога в полумрака го правеше да изглежда по-тайнствено, но за сметка на това са запазени шестоъгълните арки на колелата и ножичните врати.

 

За разлика от стария Countach, новият разполага с малък електрически мотор, задвижван от суперкондензатор, а освен това се обединява с мощния V-12 агрегат с цел генериране на комбинирани 802 конски сили. От Lamborghini твърдят, че този силов двигател ще му помогне да постигне ускорение до 100 км/ч за 2.8 секунди и максимална скорост от 360 километра в час.

Преди още някой от вас да се сети да изпрати текстово съобщение на своя швейцарски банкер за седемцифрен банков превод, то вече всичките 112 копия на Countach за 2022 г. са договорени и продадени на стартова цена от 2 640 000 долара.

Lamborghini възкресява името си и подобието на Countach за 2022 година. Въпреки че прилича на другите хиперкари на марката, е изненадващо точното пресъздаване на оригинала. Освен това новият модел ще се продава в много ограничени количества, подобно на диво оформения Lamborghini Sian.

Новият Countach ще започне от стартова цена 2.64 млн. долара. Разбира се, това е само базовата цена, очакваме крайната цифра да варира значително от клиент на клиент поради обширния списък с функции и опции по поръчка на Lamborghini.

Под ретро каросерията на Countach, която е изработена от леки въглеродни влакна, се намира модерен силов двигател. В средата на колата е монтиран 6.5-литров V-12 с електрическо подпомагане. Малък електрически мотор черпи енергия от суперкондензатор и се комбинира с големия бензинов двигател, за да произведе общо 802 конски сили.

Информацията се изпраща до четирите колела чрез седемстепенната автоматизирана ръчна трансмисия. Като се има предвид, че Countach твърди, че тежи 1590 кг. на сухо, твърденията на компанията, че ще ускори от нула до 100 километра в час за 2.8 секунди и ще достигне 200 километра в час за 8.4 секунди, не изглеждат никак странни. Автомобилът ще има максимална скорост от 360км/ ч., движейки се на 20-инчови джанти отпред и 21-инчови отзад. Благодарение на стандартното управление на задните колела, екзотичното купе няма да е трудно за маневриране на тесни места. В краен случай, ако срещнете някакви неравности, има система за повдигане на предната ос, която е постоянно включена, за да предпази скъпата брадичка на колата.

Докато екстериорът на Countach прилича странно на предшественика си, днешната версия има определено по-модерен интериор. Единствената забележителна характеристика за връщане към бъдещето е червено-черният интериор на версията, с която Lamborghini дебютира някога пред света. Иначе неговата двуместна кабина е подобна на това, което се вижда в други съвременни модели на маркат. Има изцяло цифров габарит, волан без копчета, подкрепен от гигантски пера зад волана, плоча от превключватели и други контроли на централната конзола. Въпреки че кабината на Countach може да бъде персонализирана според вкуса на всеки клиент, няма начин да се преодолее липсата на място за съхранение.

Както при останалите коли на Lamborghini, информационно-развлекателната система и в Countach е със специален замисъл. Най-важното е, че тя преминава през вертикално ориентиран 8.0-инчов сензорен екран, който позволява на потребителите да пускат музика или да слушат радио. Достъпът до настройките и функциите на автомобила е лесен, правейки едновременно безброй други корекции на обстановката.