Кожени якета, монохромия или какви са модните тенденции за есен 2021

Ето че и лятото почти се изниза, но модните тенденции не почиват – особено есенните! Краят на отпуските означава и завръщане на работното място за тези от вас, които не искат или не им се налага да работят от вкъщи. А какво по-добро място от офиса, за да покажете новите си модни есенни придобивки или шик комбинации? Запознаваме ви с няколко от модните съвети на списание Vogue, събрани от последните „Седмици на модата“ сезон есен-зима 2021 година.

 

1. „Ъпгрейднатият“ костюм

Отдавна е всеизвестно, че костюмите на Prada нямат равни на себе си. Затова тази есен модната къща залага на вталения костюм, съставен от сако с по-широки рамена и напълно прав панталон. Визията ви не само ще бъде шик, но и може да я допълните с чифт лачени обувки.

2. Червеното

В интерес на истината, едва ли някога червеното или неговите нюанси са били демоде. Ала за есенния сезон отново ще бъде издигнато на пиедестал. Няма значение дали става дума за блейзър, панталони, маратонки или пончо, червеното е „новото черно“.

3. Кожените якета

Това навярно е една от дрехите, които са неразделна част както от мъжкия гардероб, така и от дамския. Най-малкото кожените якета „са успели“ да докажат през десетилетията, че любовта към тях не стихва с нито един изминал ден. Ако търсите идеи, френският бранд Celine par Hedi Slimane е показал един от най-добрите си модели, както се вижда на фотографията.

4. Тренчовете

Без съмнение тренчовете ни препращат към дните на Първата световна война, когато са били носени основно от войниците. И макар оттогава да е изминал цял век, тренчовете си остават класика в жанра. Комбинирането им с риза или тениска си остава все така актуално и до ден днешен.

5. Монохромният стил

Монохромията е добър избор, но, за да има наистина впечатляващ ефект, целият ви тоалет трябва да е избран в такъв стил. А ако случайно търсите добро вдъхновение, италианската марка Fendi може да ви помогне с намирането на подходящия аксесоар.

6. Колежанското яке

Не е задължително нито да сте завършили колежа, нито още да учите в него, за да имате извинение да облечете прословутото „колежанско яке“ (varsity jacket). Макар и не винаги да се асоциира с луксозния начин на живот, дрехата със сигурност ще ви придаде още по-младежки външен вид и освен това е знак за добър вкус. Разбира се, през последните десетилетия се появи и дамска версия на колежанското яке, за да не се чувстват дамите пренебрегнати.

7. Дългите ризи

Щом наближи есента, броят на хората, които носят ризи, също рязко се увеличава. Независимо от пола, дългите ризи могат да бъдат съчетавани и с тениски, и с пуловери. Макар че нежният пол отдавна е демонстрирал, че носенето им като туники/ рокли също е много брилянтна идея.

8. Пуловерите без ръкави

Достатъчно дълго пренебрегван, пуловерът без ръкави се завръща в по-съвременна версия, както се вижда на снимката с новия модел на Hermès. Възможно е да сте го носили на голо това лято, ала сега можете фриволно да го съчетаете с някоя красива риза, тениска или блуза, за да впечатлите още повече околните.