Кръщенето на Лилибет – ябълка на раздора

На света отдавна е ясно, че драмата около Megxit няма да утихне скоро. Не и докато херцозите на Съсекс не спрат да наливат масло в огъня. Така преди броени дни се стигна до нова семейна свада – кралското кръщене на Лилибет Даяна – дъщерята на Хари и Меган.

 

Всичко започна с желанието на скандалната двойка дъщеря им да бъде въведена в християнската вяра в замъка Уиндзор, в чийто параклис са кръщавани всички членове на британското кралско семейство. Дотук добре, преди принц Уилям ясно и категорично да откаже на брат си и снаха си.

Кралският параклис „Вси Светии“, намиращ се близо до замъка Уиндзор.

Според Нийл Шон, кореспондент на NBC, цитиран от Express UK като специалист по всичко случващо се в британското кралско семейство, братът на Хари бил категорично против: „По данни на много близък до Меган и Хари източник, принц Уилям е този, който им е казал „не“… По негово мнение моментът изобщо не бил подходящ“.

Хари и Меган с новороената им дъщеря Лилибет Даяна.

В интерес на истината, кръщенето на малката Лилибет щеше да бъде идеалният повод кралица Елизабет Втора да се запознае на живо с правнучка си. Ала заради всичките скандални интервюта, издаване на мемоари и разлютени коментари от страна на херцозите на Съсекс, отношенията между принц Хари и неговото семейство са обтегнати повече от всякога. Нийл Шон добавя, че за момента големият брат не възнамерява да подобри отношенията си с малкия. В същото време съпругата му Кейт Мидълтън се опитва да „разчупи ледовете“ между нея и Меган Маркъл, макар и двете никога да не са си били особени близки. Всичко това, разбира се, се прави в името на общото благо на фамилията и публичния имидж.