Кой живее в дома на Железния човек в Калифорния

В очарователната Калифорния, в баровския квартал на град Сан Диего – Ла Хоя, има голямо и модерно имение, кацнало над океанските скали. Домът е оборудван с най-новите технологии и предлага всякакви удобства. Но кой ли е новият собственик на това архитектурно бижу? До неотдавна самоличността му бе забулена в мистерия.

 

Имението е проектирано от известния архитект и дизайнер от Сан Диего Уолъс Кънингам, който става и негов кръстник. Razor House е разположена върху 11  555 кв. фута. Доскоро тя бе най-скъпият имот в шикозния квартал на Сан Диего, според агенцията за недвижими имоти Douglas Elliman. Douglas Elliman и няколко други информационни източници твърдят, че архитектурата на сградата се доближава много до тази на имението на измисления персонаж Тони Старк от „Киновселената на Marvel“. Макар че постройката от филмовата поредица за „Железния човек“ не е реална, а само компютърен рендър.

Какво предлага Razor House?

Къщата разполага с четири спални (включително два луксозни големи апартамента), гигантска кръгла всекидневна с камина, фитнес зала, две парни бани, библиотека, стая за релакс, театър, стъклен асансьор и кухня, оборудвана с уреди на Gaggeneau, Miele и Hoshizaki. Отвън има няколко зони за отдих, включително и място за забавления на покрива, снабдено дори с кухня. Басейнът се намира точно над скалите с невероятен изглед към Тихия океан, което превръща плуването в него в уникално изживяване. Друга екстра е уютният двор с огнище, както и допълнителната къща за гости с две спални.  Съвременна автоматизирана система управлява осветлението, щорите и музиката чрез команди, задавани от iPad устройство.

Повечето стени са стъклени,  подовете са от травертин, с изключение на  библиотеката, която е с паркет от орехово дърво.

Цялото това удоволствие струва „само“  20.8 млн. долара.

И щастливият нов собственик е…

Агенцията Douglas Elliman до последно не знаеше, кой е купувачът, докато вестникът „Лос Анджелис Таймс“ не сподели, че новият собственик е не  друг, а певицата Алиша Кийс.