Колите на звездите

За повечето хора от средната класа, които не печелят милиони годишно, автомобил на цена от 30-40 хил. долара може и да е достъпен, но все пак си е лукс. Особено като се имат предвид ипотеките или наемите, кредитните карти и безбройните сметки за комунални услуги. Но известните личности – актьори, музиканти или спортисти, които са милионери, даже и милиардери, не мислят два пъти преди да броят 700 хилядарки за Porsche, както направи комикът Джери Сейнфелд. Или пък да похарчат същата сума за Ferrari Enzo като актьора Никълъс Кейдж. Но ако мислите, че това е много, какво ще кажете за 1.7 млн. долара или повече за Bugatti Veyron? За знаменитостите и звездите това са джобни пари, поради което Бугатито е най-популярният и луксозен спийдър сред елита. С Veyron са Джей Зи, Том Круз, Том Брейди, Джей Лено, Ралф Лорън, Флойд Мейуедър и много други. Иначе казано – ако живееш в света на шоу бизнеса, скъпата и изящна кола е задължителна.

Maybach 57 – 430 хил. долара
Самуел Джаксън, който едва ли се нуждае от представяне, притежава Maybach 57, който купи за 430 хил. долара. Това е едно от най-комфортните луксозни изпълнения на Mercedes-Benz и притежава множество забавни функции. Автомобилът разполага със завески на задните прозорци, миниатюрен хладилник, както и два видео екрана, един DVD плейър, 21 високоговорители, два отделни климатика, дистанционно управление, два мобилни телефона, две стойки за шампанско, 12 горивни камери, два турбокомпресора и… един чадър.

Ferrari 250 GTO – от 39 до 70-80 млн. долара
Ник Мейсън, от легендарната рок група Pink Floyd, се върна назад във времето, за да намери мечтаната кола. Той купи своя GTO за 47 677 долара през 1977-а и признава: „Тогава това бе огромна сума и хората ми казаха, че съм луд. Но покупката ми се оказа доста добра инвестиция“. Истината е, че неговата GTO сега струва поне 38 млн. долара. През тази година версията от 1963-а на същия автомобил бе продадена за над $70 млн. , а това дори е по-евтиният модел. Mейсън се наслаждава на бързото шофиране на луксозни автомобили, тъй като е и състезател. Затова с удоволствие използва GTO-то, както и другите си ферарита, вместо да ги складира в гаража си.

Golden Bugatti Veyron – 1.7 млн. долара
Това е колата, която предпочитат повечето знаменитости и музиканти. Но кой от тях би искал да паркира някъде и там да се окаже още едно Bugatti! Затова звездите 50 Cents и Фло Рида бързо се отегчиха от своите 1.7-милионни играчки и си направиха поръчков тунинг. Когато Фло Рида купува колата си, тя е бяла, но той я довършва в златен хром. По-късно дори инсталира комплект позлатени колела от Forgаato.

Ferrari 458 SP 12 – 4.7 млн. долара
Знаете ли че легендарната компания Ferrari има отдел за специални проекти, който е в състояние да сътвори само за вас единствено по рода си „черно конче“, включващо всичките ви предпочитания? Роклегендата Ерик Клептън си сътрудничи с Ferrari, за да получи единствена по рода си кола, изработена специално за него. Напълно персонализираният Ferrari 458 SP 12 е знак за почит към „старата школа“ Ferrari 512 Boxer. Крайната му цена след тунинга е 4.7 млн. долара. Тъй като е произведена в една единствена бройка, колата на Ерик Клептън вече струва много повече. И тъй като става дума за возилото на известна личност, то може да бъде продадено на търг на цена, която ще разбие и най-смелите ви прогнози.

Колекцията на Джей Зи – 15 млн. долара
Очевидно е, че за Джей Зи не е достатъчно да има само Maybach Exelero на стойност 8 млн. долара. Както той, така и неговата ултраизвестна и богата съпруга Бионсе, са похарчили около 15 млн. долара за суперавтомобили. В списъка фигурират Porsche 911 Carrera Cabriolet, Ferrari F430 Spider, Rolls-Royce Phantom, Bugatti Veyron за 1.8 млн. долара – подарък от Бионсе за съпруга й, Maybach 62S и Jeep Wrangler.

Поршетата на Джери Зайнфелд – 15 млн. долара
Най-смешното момче на Америка – Джери Зайнфелд, наистина обича Porschе. Той обяви, че има 47 автомобила на марката, чиято обща стойност е около 15 млн. долара. Дори и специално проектираният триетажен гараж тези поршетата, е скъп –  струва 1.4 млн. долара. Един от автомобилите, който Джери притежава, е това Porsche 959, изключително ценен и рядък екземпляр. Свръхдефицитният спидър струва около 700 хил. долара.

Колекцията на Флойд Майуедър – над 20 млн. долара
Флойд Майуедър е един от най-успешните боксьори в историята с 50 двубоя без нито една загуба. Той е и един от най-високоплатените спортисти на всички времена, защото неговите битки са машина за пари. Например суперзрелището срещу Пакиао счупи всички финансови рекорди с около 600 млн. долара приходи от ТВ права плюс 73 млн. долара от билети. Майуедър направи 100 млн. долара през 2017-а, когато се срещна с Конър Макгрегър в изключително очакван шоудаун. Така че Флойд може да си позволи всяка кола, а в гаража му има над 25 суперавтомобила, на които дори не се е качвал.Сред тях е изключителната Koenigsegg CCXR Trevita, създадена специално за топ милионери. За нея Майуедър плаща 4.8 млн. долара. Първоначално луксозният производител планира да произведе три модела в лимитирани серии. Но процесът е толкова сложен и труден, че са направени само двa от тях. Което означава, че Trevita не е само скъпа, но и много рядка придобивка.