Кои звезди ще пеят на откриването на Катар 2022?

Катар се готви за едно от най-емблематичните и чакани с нетърпение събития за арабската държава, разположена в Персийския залив – Световното първенство по футбол през 2022 година.

Светът на футбола го очакваше четири години, но очевидно няма да е било напразно.
Тържествената церемония ще се проведе на стадион „Ал Байт“, на 40 км северно от Доха. Построяването му струва около 700 милиона долара. Той е с капацитет от над 60 000 зрители и се ползва основно от отбора „Ал Кор“ от катарската лига.

Планирано е да се играят до четири мача на ден по време на първия етап на първенството, като те ще бъдат разпределени през целия ден. Единствените мачове, които може да се припокриват, ще бъдат тези, които ще се играят в последния ден от груповата фаза, поради изисквания да се спази честността на състезанието.

Избраните артисти, които ще излязат на сцената по време на церемонията на откриването на първенството, ще са южнокорейската момчешка група BTS, американска хип-хоп група от Лос Анджелис Black Eyes Peas, колумбийският регетон певец Джей Балвин, канадската певица, известна с ролите си в индийски филми, Нора Фатехи, нигерийският реге-денсхол певец Patoranking.
Имаше спекулации, че Дуа Липа и Шакира също ще бъдат част от звездния състав, но скоро стана ясно, че това са само слухове.

Появиха се коментари, че двете изпълнителки имали известни резерви към поканата заради подозренията, че в Катар изпитват проблеми със спазването на човешките права. Освен това за Шакира това нямаше да е първият или вторият път, когато открива Световно първенство.


Тя го направи в Германия през 2006 г., след това в Южна Африка – през 2010 г. и накрая в Бразилия – през 2014 година.