Кари Фишър също ще бъде увековечена на Холивудската алея на славата

На 27-ми декември 2016 г. светът – най-вече почитателите на „Междузвездни войни“ – бе сполетян от ужасна новина. Прекрасната Кари Фишър – екранната принцеса Лея Органа от култовата поредица – ни напусна завинаги. Въпреки това обичта към нея не намалява, а Кари Фишър продължава да живее в сърцата ни. Затова преди няколко дни бе решено тя да получи посмъртно собствена звезда на прочутата Алея на славата в Холивуд. Ето какво друго се знае до момента:

 

Нейната звезда ще грее от тук до вечността.“ – гласи и неотдавнашният туит на Марк Хамил, изпълнил ролята на Люк Скайуокър в „Междузвездни войни“. Макар и да са изминали пет години от кончината на неговата колежка и „космическа сестра“, американският актьор продължава да се застъпва за удостояването на Кари Фишър със звезда на най-прочутата алея в света.

Кари Фишър.

Важно е да се спомене, че според обичая, на всяка починала знаменитост може да ѝ бъде оказана тази чест, но само след като минат пет години от смъртта ѝ. Такъв е и случаят с родената в град Бърбанк актриса и писателка.

Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд в кадър от „Междузвездни войни: Епизод IV – Нова надежда“.

Шестдесет и девет годишният американец също така приветства и всички останали 38 известни личности, чиито имена ще бъдат увековечени на знаковия тротоар. До този момент, обаче, все още не е известно, кога ще се състои церемонията по откриването на звездата на Кари Фишър.

Марк Хамил с новооткритата му звезда на Холивудската алея на славата през 2018 година.

Нека да припомним, че и Марк Хамил, и Харисън Форд – екранният Хан Соло от шедьовъра на Джордж Лукас – вече са получили своите звезди. Марк през 2018 г., а Харисън – през 2003 година.