Карди Би покорява и Холивуд

Популярната американска рапърка е готова да направи първите си крачки в света на седмото изкуство. Името на филмът е Assisted Living (Дом за ежедневни грижи) и ето какво друго се знае за предстоящата лента:

 

Комедията ще бъде продуцирана от американската филмова компания Paramount Pictures, а на Белкалис Марленис Алманзар, както е истинското име на певицата, е поверена главната роля. Сюжетът разказва историята на гангстерката Амбър, която не е особено веща в занаята. След неуспешен обир, на младата жена ѝ се налага да избяга. Но за да се скрие от полицията и от бившата ѝ банда, Амбър намира убежище в старчески дом, където се дегизира като възрастна миловидна дама.

Карди Би печели „Грами“ за най-добър рап албум ( Invasion of Privacy) през 2019 година.

Между другото, когато е на 16 години, Карди Би става член на нюйоркската банда Bloods (United Blood Nation), занимаваща се с трафик и продажба на наркотици. Така че на изпълнителката на WAP не би трябвало да ѝ бъде толкова трудно, за да се вживее в поверената ѝ роля. Въпреки миналото си, носителката на „Грами“ казва, че никога не би окуражила когото и да е било да се присъедини към такива банди.

Кадър от „Да свалиш Уолстрийт“ (2019).

Сценарият ще бъде дело на Кей Ойгун, която заблестя с работата си върху сериала от 2015 г. „Това сме ние“ (This Is Us), но все още няма официално обявена дата за премиерата на филма. Според списание Variety, комедията ще бъде наследник на култовите киноленти „Монахини в действие“ от 1992-а и „Мисис Даутфайър“ от 1993-а.

Впрочем, това съвсем не е първият кинематографски проект на енергичната американка. Освен участията си в няколко реалити предавания (Love & Hip Hop: New York) и сериали (Being Mary Jane), Карди Би изигра второстепенната роля на стриптийзьорката Даймънд в „Да свалиш Уолстрийт“ (2019), където си партнира с Дженифър Лопес, и ще се появи в деветата част от поредицата „Бързи и яростни“. Планира се лентата да излезе по кината (след няколко отлагания) на 28-ми май, тази година, а персонажът на 28-годишната звезда, Лейза, има обща история с главния герой Доминик „Дом“ Торето, изигран от Вин Дизел.