Какви са вашите суперсили според зодиакалния ви знак: Част 1

Шесто чувство, добра ориентация, фотографска памет… Разказваме ви коя е специфичната суперсила на всяка една от дванадесетте зодии. Разбира се, това важи и за вашия асцендент и лунен знак.

1. Овен: Чувство за ориентация

Неслучайно Овенът е първият от дванадесетте зодиакални знака: това е знакът на движението и приключенията. Допълнително обича да ръководи и да напътства останалите, бидейки под влиянието на Марс – планетата на войната, дързостта, смелостта и действията. Ето защо представителите на тази зодия са надарени с много добро чувство за ориентация, която доста им помага в постигането на всяка една тяхна мечта.

2. Телец: Петте сетива са много добре развити

Доста често земният знак се смята за най-прераждалия се от всички останали. Това може би се дължи на факта, че Телецът управлява Втория астрологичен дом, който се характеризира с личните ни финанси, работата и тялото. Затова не е чудно, че представителите на зодията могат да се похвалят с много добре развити сетива, бидейки подкрепяни от добрата им концентрация и духовната техника „заземяване“.

3. Близнаци: Различните гледни точки

Въздушният знак се управлява от Меркурий – планетата на комуникацията, мъдростта и знанията. В тарото той е изобразен чрез голямата аркана „Любовниците”: два партньора, които могат и да имат различна гледна точка, но истината за всекиго един от тях е вярна. Ето защо не е никаква изненада, че Близнаците са много добри в разбирането на всяка една ситуация, видяна от различни ъгли.

4. Рак: Слонска памет

За повечето хора идеята, че една от най-силните страни на Рака е добрата памет, на пръв поглед изглежда леко смехотворна. Ала мнозина забравят, че водният знак се управлява от Луната – символизираща паметта и спомените. Поради тази причина представителите на тази зодия не само трудно могат да забравят нечия физиономия, но и още повече определени спомени и информация.

5. Лъв: Любимците на децата

Лъвовете са доста специални – неоспорим факт. Ала едно от техните качества, за което мнозина не подозират, е тяхната добра връзка с малките деца. Това се дължи на факта, че Лъвът управлява Петия астрологичен дом, който отговаря за изкуствата, сексуалния живот и връзките ни с децата. Ето защо представителите на огнения елемент понякога не само могат да се държат леко инфантилно, но и добре разбират нуждите на Вътрешното ни дете.

6. Дева: Зелените ръце

Земният елемент се слави като един от най-скептично настроените, щом се касае до езотерика и шесто чувство. Вместо това Девите са надарени с дарбата да се грижат за всякакви цветя и растения. Според мнозина „виновницата” е планетата джудже Церера (древноримският еквивалент на гръцката богиня Деметра – богинята на плодородието и земеделието), която е оригиналният управител на зодия Дева.