Как Джил Байдън предизвика скандал заради мрежести чорапи

Първата дама на САЩ – Джил Байдън бе заснета с мрежести чорапи как слиза от президентския самолет Air Force One във Вашингтон, окръг Колумбия. Тъй като в последно време в американската политика сякаш всичко тече сравнително спокойно, изборът на чорапи на госпожа Байдън предизвика скандал.

 

И друг път зевзеци са критикували избора на облекло, направен от първите в държавата. Не одобряваха светлия костюм на президента Обама, нито пък роклите с голи рамена на съпругата му Мишел. Днес е дошъл редът на Джил Байдън да бъде подложена на кръстосан огън –  питат я за кого се мисли – за Мадона и Карди Би ли? И как може, наближавайки 70-те, да се носи с такива провокативни чорапи. Други скачат в нейна защита: „Тези чорапи й отиват много! Дано има поне още 30 чифта в шкафа си.“ В действителност никой законодател в модата не е посочил на каква възраст трябва да престанем да се обличаме, търсейки закачка в облеклото си. Освен това по време на пандемията хората масово престанаха да се съобразяват с твърдите правила в модата – нека не забравяме, че анцуга бе дрехата на 2020 година! Тогава защо първата дама да няма право на малко фриволност?

Мелания Тръмп.

На нея най-вероятно й е писнало от официалния дрескод. Странното възмущение от модния й избор прерасна в политическа атака. Някои от защитниците на Джил Байдън обявиха, че критиките срещу нея са напълно безсмислени, тъй като предшественичката й – моделът г-жа Мелания Тръмп някога била позирала гола. Други пък, визирайки госпожа Тръмп, коментират, че една първа дама трябва повече да се срамува от клишираните си послания в кампаниии от типа – „Бъди най-добрият“ или пък от безсърдечното взимане на довиждане, с което съпругата на Доналд Тръмп напусна Белия дом и което звучеше дори малко арогантно: „На мен наистина не ми пука, а на вас?“ От друга страна някои коментатори се възмутиха от факта, че след като в конкретния случай се обсъждат чорапите на д-р Джил Байдън, то защо трябва да се замесват жени, на които професията им е предполагала и разголени снимки за списания.

Сред защитниците на госпожа Байдън някои припомниха, че закачливите чорапи са напълно в неин стил – за Свети Валентин Джил „посади“ на поляната пред Белия дом с хартиени сърца. Внучките й пък разказаха, че баба им прави пакости – известна е с това, че види ли мъртва змия, я взима, за да може да плаши с нея който й падне. А на международния ден на шегата – 1 април – Джил Байдън, която също в младостта си е била модел, но по-късно става учителка, се преоблече като стюардеса и сервира на пътуващите в президентския самолет Air Force One – сладолед Dove.

Джо Байдън и Джил Байдън.

В крайна сметка модните наблюдатели си признаха, че са останали много учудени от факта, че нестандартният избор на Джил Байдън е предизвикал такива реакции и лаконично обобщиха: „Ако това е скандалът на деня – след безумията при управлението на Тръмп, трябва да приемем, че това е знак, че нещата вървят надобре“.