Как да украсим елхата? Почерпете вдъхновение от дизайнерите

Най-стилните коледни елхи украсяват най-добрите хотели в света. Разказваме ви кои от тях заслужават най-голямото внимание през този празничен сезон.

Лондонският Claridge’s е известен с дизайнерските си коледни елхи. Преди година за оформлението на главната коледна украса на хотела отговаряше Даяна фон Фюрстенберг, а преди нея Карл Лагерфелд, Доменико Долче и Стефано Габана, Алберт Елбаз и Джон Галиано. През 2019-а със задачата се зае Кристиан Лубутен, един от верните приятели на хотела и негов редовен гост. Празничната инсталация предлага пътуване през снежна гора в червен вагон Loubi Express. В него има уютно купе с масичка, в което можете да изпиете чаша шампанско и да поръчате закуски от бара.

Новогодишното дърво в хотел „Astoria“ в Санкт Петербург беше декорирано от стилисти на френската къща Dior: то е украсено с  играчки, чиито цветове и орнаменти отразяват мотивите на колекцията Dior Cruise 2020 Toile De Jouy, посветена на Африка. Празничното настроение в хотела се създава и от новогодишния базар с вкусни подаръци и лакомства от сладкарницата на „Astoria“ – ръчно изработени шоколадови бонбони, фигурки от джинджифил, мармалад и джинджифилови къщи.

През 2019-а Коледа в Sofitel New York преминава под лозунга Live the French Way. Вместо традиционното коледно дърво в хотела се извисява конструкция от винтидж куфари на Louis Vuitton, всеки от които е на поне 100 години. И, разбира се, всеки може да бъде закупен директно в хотела. Sofitel New York е домакин и на изложбата от черно-бели фотографии на Стефан Косман с портрети на известни личности на червения килим на филмовия фестивал в Кан.

В топлите страни също празнуват Коледа и Нова година. През този сезон Mandarin Oriental Dubai беше декориран от японския дизайнер Кензо Такада. Благодарение на неговото въображение пред хотела се появиха елени и футуристично коледно дърво, изработени от огледални блокове. Цялата конструкция се съчетава  много хармонично с дизайнерските дървета, изработени от стъкло и метал, които „растат“ целогодишно във фоайето.