Как да обзаведем всекидневната, за да има повече пространство

Споделяме с вас няколко прости идеи, чрез които хем да обзаведете хола, хем и да не се лишавате от чувството на простор и уют.

 

Когато обзавеждаме всекидневната, обикновено, първото нещо, което купуваме за нея, е диванът. Често избираме голям модел, защото в повечето случи това е стаята, в която прекарваме най-много време от ежедневието си. Но фактически колкото по-голям е диванът, с толкова по-малко свободно пространство оставаме ние.

Поради тази причина дизайнерите препоръчват да използвате минимално количество мебели, така че в хола да има повече свободно пространство за срещи с гости. А ето и кои са те:

 

1. Малък Диван

Вместо голям диван, можете да сложите малък модел. Ако трябва да се използва и за сън, изберете разтегателен. Допълнително можете да добавите кресло или така наречените пуфове (барбарони), за да има място за всички ваши близки хора или гости. Ако е възможно, може да поставите два малки дивана, вместо един голям.

2. Фотьойли

Друг много добър вариант, едновременно стилен и удобен, е да поставите четири фотьойла на мястото на канапето. Наред с това можете да сложите и масичка за кафе в центъра на стаята, около която ще бъдат разположени фотьойлите. Препоръчително е масичката да бъде кръгла.

3. Кушетки

Две кушетки са също подходяща опция – особено за малката всекидневна. Дори между тях може да има и масичка за кафе с правоъгълна форма. По този начин не само няма да ви липсват мебели за хола, но и ще разполагате предостатъчно пространство.