Как да изглеждате добре на сватбените си снимки – ръководство в четири точки

Да си булка е като да си супер звезда за един ден: всичко трябва да е перфектно – прическата, гримът, красивата рокля. Не на последно място и папараците, разбирайте сватбените фотографи, които в този важен ден ще ви следват навсякъде, трябва да бъдат на супер ниво. Все пак вашите сватбени снимки трябва да издържат проверката на времето (за разлика от панталоните тип чарлстон от 70-е на баща ви или буфан ръкавите на майка ви). Според гримьора Шарлот Тилбъри (която отговаря за това Кейт Мос и Амал Клуни винаги да изглеждат перфектно), както и според фотографката Хана Томсън има многожество трикове, за да сте сигурни, че на всеки кадър ще изглеждате подобаващо – меко казано идеално, за да се качат снимките ви в Instagram.

 

Когато става дума за грима, не прекалявайте

„В деня на сватбата нека гостите все пак ви познаят – гримьорът е най-щастлив, когато булката не изглежда твърде различно от обичайното и е „най-красивата версия на себе си“. Накратко – нека не експериментирате точно в този ден с дръзко червило и драматични сенки. Нали все пак искате, един ден, като си разглеждате снимките, да можете да се познаете… Затова спрете избора си в златната среда – там, където всичко в грима ви има за цел да подчертае или леко да подобри красивите ви черти. Разбира се, може да заложите на ултра женствения грим котешко око, който моментално ще направи погледа ви красив и блестящ. Не пропускайте преди сватбата да извършите един малък ритуал – първо маска за лице, а после добър овлажнител. („За да нарисувате перфектна картина, ви е необходимо перфектно платно“, обяснява гримьорът Шарлот Тилбъри тайната на ритуала.

Обърнете внимание на детайлите

След като приключите с грима, нека завършекът бъде много фина пудра на прах – с цел да предотврати някои неособено подходящи отблясъци на фотографиите. За да изглеждате съвършено на снимките през цялата нощ, нека в чантичката ви да се намира добре подострен молив за устни. Ако носите косата си вдигната, не забравяйте да поставите основа върху ушите и шията, за да не изглежда лицето ви в различен цвят от тях. При слабо осветление това едва ли личи, но когато фотографът снима със светкавица и детайлите се оказват важни.

Мислете за фотографа като за стар приятел

Стане ли дума за перфектни снимки, много е важно да се запознаете с фотографа преди големия ден. Най-добрите сватбени фотографи също ще ви го кажат – „много е важно булката и младоженецът да се чувстват комфортно пред обектива“. Фотографът Хана Томсън разказва как в своята практика държи да се срещне с младоженците предварително, за да научи, колкото се може повече подробности за тях. Причината е, че сватбеният миг е изключително личен и емоционален. Заради това фотографът трябва да ви усети като темперамент и отношение към живота, за да не зададе погрешен тон на фотосесията ви във вихъра на традиционната за всяка сватба тържественост. „Предварителното опознаване винаги гарантира по-добри снимки – вярвайте ми“, казва Томсън.

Овладейте поне една поза на супермодел

Стане ли дума да се позира за снимка, много разпространен е митът, че трябва с едното рамо да се наклоните към обектива. „Прекарвам много време в това да убеждавам сниманите да се изправят – все повтарям „раменете назад“, разказва Томсън. Не се разкрачвайте и не „разпервайте“ ръце. Преди големия ден малко тренировка „как да позираме пред обектива“ няма да ви навреди. Помолете половинката да ви направи няколко снимки преди събитието, за да се чувствате по-спокойни. Създайте си навика да бъдете изправени – все пак никой не иска да го запомнят като изгърбения младоженец/младоженка. И не забравяйте – най-добрите снимки са тези, на които изглеждате естествено. „Когато булката и младоженецът забравят за моето присъствие, тогава правя най-красивите си снимки“, признава Томсън. Така че най-добрата стратегия е да се правите, че фотографът го няма, а вие просто се наслаждавате на момента.

„Звездите имат безспорно качество – те са ненадминати в умението да изглеждат спокойни“, казва Томсън и дава за пример Кендъл Дженър и Джиджи Хадид. Затова просто канализирайте вътрешните си емоции – вие сте звезда от висша класа и поводът си заслужава да ангажирате всеобщото внимание! Дори и само за един ден и една нощ.