Иновация в козметиката: Балсами за премахване на грим

Премахването на грима е един от най-важните етапи за поддържане на красотата и здравето на вашата кожа. Затова не е случайно, че най-новият тренд в козметичния бранш е използването на специални балсами, които са идеален заместител на мицеларната вода и дегримьорите. Ето какво трябва да знаете за тази иновация.

 

Същност

Макар и не толкова популярен, колкото влажните кърпички и мицеларната вода, балсамът за премахване на грима може да се похвали с хибридната си текстура. Но независимо дали е в твърда или гелообразна форма, при контакта с вода балсамът се разгражда, премахвайки всякакви следи от макиаж и почиствайки лицето в дълбочина.

Три причини да започнете да го използвате 

1. Съюзник на сухата кожа

Благодарение на богатата си текстура, почистващият балсам е силно препоръчителен за дамите със суха кожа. Докато отстранява грима, продуктът хидратира епидермиса без да го изсушава. Невероятен ефект 2 в 1.

2. Край на памучните тампони

Другото му голямо предимство е, че вече няма да са ви необходими памучните тампони за лице. Това е много добра новина за потребителите с по-чувствителна кожа и за тези от тях, които щадят природата.

3. Дарява ви с невероятен лицев масаж

Може да ви се струва налудничаво, но именно тази малка екстра прави процедурата по почистване толкова различна. За да оптимизирате ефекта от почистващия балсам, е препоръчително да го нанесе върху лицето си с кръгообразни движения. Така не само ще си подарите ефективен и разтоварващ масаж, но и ще стимулирате кръвообращението.

Каква е разликата между балсама и класическия дегримьор?

Въпреки че между двата продукта няма голяма разлика, ако ги нанесем върху лист хартия, все пак има голяма вероятност традиционният дегримьор да изсуши епидермиса ви. Другият плюс на балсама за премахване на грим е, че не изисква използване на памучни тампони, както вече споменахме. В същото време балсамът не е най-бързото и приятно решение за очите.

Ето няколко предложения:

Cleansing Balm на Clinique

Балсамът на Clinique с лека текстура премахва упорития грим от очите и лицето като в същото време разтваря остатъците от слънцезащитните продукти.

Le Baume Nettoyant на Augustinus Bader

Този компактен балсам направо се топи върху кожата ви, отстранявайки лесно мръсотията и макиажа, без да оставя следи след употреба.

Дълбоко почистващ балсам за лице на био магазини Zoya

Продуктът е с богата консистенция, изцяло натурална формула и аромат на гераниум, подходящ за всеки тип кожа.

Supreme Balm Cleanser на la Prairie

Нощният балсам 2 в 1 почиства и премахва грима като същевременно видимо намалява следите от ежедневния стрес.

SENSIFINE Baume démaquillant на SVR

Формулиран само с 9 съставки, SENSIFINE предлага на потребителите ефективността на двойното почистване, което намалява раздразненията, предизвикани от замърсяването, стреса и грима.