Холивудски звезди с индиански корени

Ще се изненадате, но във вените на тези знаменитости тече кръвта на индиански народи. Разказваме ви кои звезди са изцяло или частично коренни американци.

 

 

Анджелина Джоли

Майката на Анджелина Джоли твърдяла, че сред далечните й роднини имало ирокези – представители на племена, които и в наши дни живеят на територията на  САЩ и Канада.

Джими Хендрикс

Бащата на легендарния музикант бил афроамериканец, а във вените на майка му течала кръвта на ацтеки и индианци чероки. Именно Джими Хендрикс е първият човек, включен в Залата на славата на американските индианци.

Джони Деп                     

Семейството на Джони Деп е от щата Кентъки, на чиято територия живеят представители на племената чероки (към които принадлежи дядото на актьора) и крийк (от това племе е прабабата на Деп). Първата си татуировка, глава на индианец с традиционно украшение с пера, Джони си прави в знак на уважение към предците си.

Дуейн Джонсън

Дуейн Джонсън  е представител на самбо – потомци на индианци и чернокожи.  Любопитно е, че майката на Скалата е от Самоа. Освен това Джонсън е потомствен борец трето поколение.

Антъни Кийдис          

Солистът на Red Hot Chili Peppers често споменава своето наследство в песните си. На раменете си Антъни Кийдис има татуировки с изображението на индиански вождове, а на гърба си е татуирал тотемната Птица Гръм.

Елвис Пресли

Култовият музикант е бил потомък на коренни американци по майчина линия. Прапрапрабата на Елвис Пресли била чистокръвна чероки.

Камерън Диас

Каква ли кръв само не тече във вените на Камерън Диас. Бащата на актрисата е кубинец, а майка й е потомка на индианци, италианци и немци.

Майли Сайръс

Майли Сайръс твърди, че сред далечните й предци е имало чероки. Възхищавайки се на потеклото си, певицата е татуирала на тялото си капан за сънища (известен индиански амулет) и скръстени стрели – символ на дружбата на коренните американци.

Росарио Доусън

Росарио Доусън се гордее с корените си. По майчина линия тя е афро-кубинка и пуерториканка, а по бащина – ирландка и индианка от племената апачи и семиноли.

Томи Лий Джоунс

Томи Лий Джоунс също може да се похвали с индиански произход. „Това не е племе. Това е нация. Нацията чероки”, – казва актьорът за своите корени.

Чък Норис

Трудно е да си го представим, но и Чък Норис е индианец. Баба му бащина линия и дядо му по майчина линия били чистокръвни чероки. Очевидно ирландската кръв е надделяла, награждавайки актьора с червена коса.

Ванеса Хъджинс      

 

Красотата на Ванеса Хъджинс се обяснява с буйната смесица на различна кръв: баща й е ирландец и индианец, а майка й е родена във Филипините. Когато актрисата публикува в Instagram снимка с вплетени в косите капани за сънища, върху нея се изля вълна от недоволство. „Потомката на коренните американци би могла да се отнася с повече уважение към амулетите на индианците” – коментираха фотографията последователи.

През цялата американска история различни нации се събират под един покрив. Техните потомци формират нова „раса”, невероятно щедра на таланти, енергия и красота. Но това се случва не само в САЩ.