Десет прически за кръгло лице

Трябва да сте благодарни, че имате кръгло лице! Харесвайте чертите на лицето си, а ако в някакъв момент сте в лошо настроение, променяйте прическата си. Правете го и когато сте в отлично настроение!

 

 

Защото, за да изберете прическата, която най-много ще ви отива, се изискват не един или два опита. Като за начало трябва да сте сигурни, че избирате прическа, която поне на някого стои фантастично. Започвате с нея, а оттам нататък – при следващите опити – модифицирате спрямо собствения си стил. Предлагаме на вниманието ви десет прически за кръгло лице – те са и къси, и по-дълги, и за прави коси, и за къдрави. И независимо дали търсите обем или просто нов стил, бъдете сигурни, че с тях ще изглеждате свежо, като целунати от слънцето, готови за плаж или за купон на някоя яхта.

 

1. Платинена блондинка с къса прическа

Шарлиз Терон остави незабравимо впечатление на връчването на 92-рите награди на американската Академия за театрално и филмово изкуство, което се състоя през февруари тази година. Прическата й е лесна за поддържане и невероятно елегантна. Не на последно място звучи актуално по всяко време.

2. Класическа холивудска къса прическа

Певицата Тони Бракстън изглежда просто божествено с тази класическа холивудска къса прическа. Поддържа се сравнително лесно – разресва се с пръсти, като се слага малко пяна за фиксация.

3. Руса къса прическа с бретон

Избирайки тази прическа, лицето на Мишел Уилямс разцъфва. В нейния случай важи принципът: колкото по-лесна за поддържане прическа имаш, толкова по-печеливш избор си направил.

4. Боб с обем и къдрици

За да сме честни, трябва да признаем, че къдриците подхождат на всякакъв овал на лицето. Но боб и къдрици са идеална комбинация за човек с кръгло лице. Доказано е от актрисата Тараджи Хенсън.

5. Боб с въздушен бретон, сресан настрани

Дори и да нямате обем, играйте с пропорциите. Добър пример за това е прическата на  Камерън Диас. Тя за пореден път демонстрира, че и без специални модерни трикове прическата ви може да изглежда великолепно – достатъчна е илюзията за въздушен бретон.

6. Ъглов боб прическа при руса коса

Актрисата Мишел Уилямс, която по брилянтен начин пресъздаде Мерилин Монро във филма за нея, и в живота не остава незабелязана. Тази къса прическа с ъглов боб идеално подчертава долната част на лицето й, а екзотичната фиба отстрани е особено идейна – и вие помислете какъв аксесоар да добавите към визията си.

7. Лоб прическа при руса коса

Ема Стоун знае каква прическа да избере, за да изглежда перфектно. Избирайки да носи бретона си на една страна, тя прехвърля акцента от симетричните черти на лицето си към брадичката и така изглежда особено магнетично.

8. Боб при къдрава коса

Ако имате къдрава коса, не се колебайте да ходите на каре и с бретон. При американската актриса Яра Шахиди, например, къдриците фокусират вниманието върху долната част на лицето й и така го издължават.

9. Меки вълни с бретон

Мила Кунис не остана незабелязана на музикалните награди на Billboard 2018. После всички говореха дни наред за новата й прическа. Каква е рецептата? Бретон, като този, който носехте, когато бяхте в детската градина, боб с меки вълни – и вие ще сте истинска кралица.

10. Щръкнала опашка с къс бретон

Никога няма да разгадаем тайната на превръщането на Шарлиз Терон в брюнетка. Няма да разкрием и защо толкова много й отива? Може би това се дължи на късия бретон и на щръкналата й опашка, които правят кръглото й лице така дяволски добре изваяно.