Холивуд се разделя с емблематичния си червен килим

За първи път в историята на култовата церемония по връчването на филмовите награди „Оскар”, емблематичният червен килим няма да бъде постлан. Ето защо:

 

На 95-то издание на най-известното събитие в света, което ще се проведе на 12-ти март в Лос Аднжелис, холивудските звезди за първи път няма да преминат по популярния „червен килим”, превърнал се впоследствие в еталон за слава, просперитет и грандиозен успех. Вместо това – по постелка с цвят „шампанско”.

Наред с това водещият на тазгодишната галавечер, Джими Кимъл, се опита да обясни рязката промяна, която озадачи милиони хора по света: „Убеден съм, че Филмовата академия е избрала най-подходящият цвят за път…“.

Новият килим с новия цвят.

Хората се питат ще има ли проблеми на тазгодишната церемония? Ще има ли насилие на сегашното събитие? Надявам се, че подобно нещо няма да се случи. Самото решение, че цветът на килима е шампанско, а не е червен, показва, че няма да се лее кръв на церемонията на „Оскарите”.“ – пошегува се 55-годишният американец.

Оказва се, по данни на медията al.com, че рязката промяна е дело на творческия консултант Лиса Лав, дългогодишна сътрудничка в Vogue, и на Раул Авила, творческия директор на култовото събитие Met Gala в Ню Йорк. Причината – „традицията имала нужда от свежа промяна“. В интерес на истината, решението е било взето единодушно, без да е имало какъвто и да е дебат по този специфичен въпрос.

Лиса Лав.

Само времето ще покаже дали промяната наистина си е заслужавала…