Хари и Меган зарадваха света с Лилибет

Херцозите на Съсекс, които до този момент все още не са се отказали официално от благородническите си титли, пак успяха да изненадат всички. Но не с пореден скандал, а с много радостна новина, която дори трогна и кралица Елизабет Втора – на бял свят се появи дъщеричката им. Разказваме ви какво друго се знае до момента.

 

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл сами споделиха радостната вест на 6-ти юни, неделя, в сайта на фондацията си Archewell. На 4-ти юни, в 11:40 часа американско време, дъщеря им се е родила в болница в град Санта Барбара, Калифорния. Впрочем, за бременността на американската актриса се знаеше още през февруари, както вече писахме. Макар и да няма качена снимка на новороденото, става ясно от информацията в уебсайта, че майката и бебето са в отлично здраве и че вече са си вкъщи.

Новородената дъщеря се казва Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор и името ѝ не е избрано случайно. Отрочето е кръстено на покойната си баба и прабаба си – Даяна Спенсър и Елизабет Втора. Освен това „Лилибет“ е галеното име на кралицата, с което всички членове на кралското семейство се обръщат към нея, когато са насаме.

Лилибет Даяна е кръстена на баба си принцеса Даяна и прабаба си кралица Елизабет Втора.

Наред с това мнозина смятат, че решението на младото семейство за името е повлияно и от проблемите, които те създадоха на Обединеното кралство през последните години: „Мегзит“, бягството им от Великобритания, скандалното интервю с Опра Уинфри.