Кралското семейство към Меган и Хари: „Откажете се от благородническите си титли!“

Скандалната двойка Меган и Хари пак успя да разбуни духовете, след като голяма част от британското кралско семейство съвсем сериозно поиска те да се откажат от титлите си „Херцог и Херцогиня на Съсекс“. Ето за какво става дума:

 

За всички, които са запознати с казуса „Мегзит“, всяко едно действие на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл – след миналогодишното им шокиращо решение – ги прави все по-непопулярни сред поданиците на британската кралска корона. Съмнително спечелени пари, скандални интервюта, тежки изповеди, амбициозни планове, а сега и язвителни думи по време на подкаст.

Казусът „Мегзит“.

Преди броени дни принц Хари, който повече от година живее в американския щат Калифорния, реши да сподели малко повече за личния си живот в подкаста на комика Дакс Шепърд. Но това, което сподели 36-годишният благородник, жегна немалко от неговите роднини в английския двор.

Дакс Шепърд.

По информация на Daily Mail, голяма част от членовете и прислугата на кралското семейство намират последното му откровение за „срамно“. Става дума за образованието и възпитанието, което най-малкият син на принцеса Даяна получил от баща си: „А що се отнася до това какъв родител съм имал, то трябва да призная, че докато растях, изживях немалко болка и страдание. Те бяха отражение на същите негативни чувства, които са изпитвали и моите родители.“ – разказва Хари.

Меган и Хари.

На Острова думите му бяха възприети като „будещи недоумение“ и „предателство“. Особено имайки предвид кончината на дядо му – принц Филип, херцог на Единбург, който почина на 9-и април т.г. и чиято смърт разстрои мнозина – най-вече баба му Елизабет Втора. Чашата очевидно е преляла и затова английският двор и неговите придворни поискаха херцозите на Съсекс вече съвсем сериозно да се откажат официално от благородническите си титли, а не да ги използват за лични цели и облаги.

Опелото на принц Филип в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор. Вляво се вижда опечалената Елизабет Втора, която е вече вдовица.

Херцогът на Съсекс прекарва повечето от времето си или в обяснения как е различен от останалите, или да бълва змии и гущери по адрес на институцията, която според него му е донесла само болка и страдание. Според нас – след като толкова много я мрази, не бива да носи нейните звания. Двете особи трябва да станат просто Хари и Меган и – ако отказват да го направят – да обяснят защо.“ – непреклонни са роднините и работещите в Двореца, засегнати от думите на по-малкия син на принцеса Даяна.

Част от прислугата на британското кралско семейство.

Но само времето ще покаже дали скандалното младо семейство ще стане наистина „само Меган и Хари“, след като двамата толкова много наблягаха на това свое тъй съкровено желание…