Гуинет Полтроу с ценни съвети за COVID-19

На мнозина от вас отдавна им е ясно, че прочутата американска актриса Гуинет Полтроу има малко чудновато чувство за вкус. Това си личи не само от личната ѝ колекция ароматизирани свещи с мирис на вагина, но и от новата ѝ програма за борба срещу коронавируса и последствията от него. Ето за какво става дума:

 

Преди броени дни екранната Ема Удхауз призна, че и тя също се е заразила с новия вирус по-рано тази година. Информацията бе поместена в личния уебсайт на 48-годишната звезда – Goop, където Полтроу не само предлага интересни артикули за подаръци, но и дава ценни съвети за здравето и добрия тонус.

В интерес на истината, Гуинет не споделя какви са били симптомите ѝ, но споменава за последствията от COVID-19 – „хронична умора и мозъчна мъгла (неспособност за фокусиране и концентрация, лоша памет и липса на ясна мисъл)“. Ето защо майката на Епъл решава да се посъветва със специалист: „През януари се изследвах, а резултатите показваха, че в тялото ми се развиват възпалителни процеси. Затова се обърнах към един от най-добрите експерти, които познавам – доктор Уил Коул – специалист по функционална медицина (тя има за цел да третира истинския причинител на дадено заболяване, като използва системно ориентиран подход и включва всички аспекти от живота на пациента). Той ми обясни, след като видя резултатите от изследванията ми, че този път възстановяването ще продължи малко по-дълго от обичайното„.

За да се подобри, Гуинет Полтроу се е подложила на много строг хранителен режим. Освен че в продължение на четири седмици спазва кетогенна (кето) диета, за която вече писахме – https://special.bg/5-te-nay-moderni-i-riskovi-dieti/ , от менюто ѝ напълно са изключени алкохолът и захарта.

Гуинет Полтроу обича да тренира.

Всичко, което направих, беше за мое добро – сякаш си измислих подарък на тялото ми. Имам енергия, тренирам всяка сутрин и си правя инфрачервена сауна, когато мога – всичко това, за да подпомогна оздравителния процес. Не е за пренебрегване и още едно предимство – състоянието на кожата ми се подобри многократно. Затова нека 2021 г. премине под мотото – годината, в която няма да имаме нужда от грим.“ – споделя с вълнение красивата блондинка.

Ето защо основателката на Goop реши да сподели личния си опит с феновете си, качвайки ценните съвети в уебсайта си – https://goop.com/wellness/detox/gwyneth-paltrows-long-term-detox-tips/  .