Хари Потър ще зарадва феновете с гигантско изложение

Сложете си мантията, пригответе си куфара и не забравяйте магическата си пръчка – XXL изложението на „Хари Потър“ и „Фантастични животни“ започва своята световна обиколка през 2022 година. Ето за какво иде реч:

 

Неотдавна, по информация на уебсайта Imagine Exhibitions, киностудията Warner Bros има намерение през следващата година да ни изненада с невиждано досега изложение. То ще е посветено на момчето, което оживя, и на неговия свят: Harry Potter: The Exhibition – запомнете това име. Проектът е изключително амбициозен и ако овладяването на пандемията позволи неговата реализация, всички ще се уверят в това.

Както вече казахме, Warner Bros и Imagines Exhibitions ще работят рамо до рамо, за да пренесат чудния свят на Дж.К.Роулинг в Северна и Южна Америка, Близкия изток, Африка, Азия и Европа. Според непотвърдена информация е напълно възможно Париж да бъде един от избраните европейски градове.

Декори, костюми, аксесоари и визуални ефекти – всичко това ще се шири на територия от 10 до 20 хил. кв. м. – истинска наслада за очите за всеки верен фен на поредицата!

Тази революционна експозиция ще представи вълшебния свят на Хари Потър: персонажи, места и фантастични създания, които всички толкова много обичат. При подготовката ще се проучи из основи магията на кинематографията, вдъхнала живот на тази велика сага. Посетителите ще могат в най-скоро време да видят всички автентични аксесоари и костюми от снимачните площадки на “Хари Потър” и “Фантастични животни.” – уверяват ни от американската киностудия.

Да припомним, че 2022 година ще бъде специална за почитателите на момчето магьосник и поради още две причини. След редица трудности и перипетии през лятото най-накрая ще излезе дългоочакваната трета част на “Фантастични животни”, за която вече писахме –  https://special.bg/loshi-novini-za-fenovete-na-vfantastitchni-zhivotniv/ – и ще стартира продуцирането на нов телевизионен проект, посветен на Хари, Рон и Хърмаяни.