Грандиозното начало на „Домът на дракона“

Най-накрая дългоочакваната предистория на „Игра на тронове“ е вече достъпна за гледане. Феновете на сагата бяха не само безкрайно ощастливени от този факт, но и предисторията – като оригиналните серии – отбеляза нов рекорд. Ето за какво иде реч:

 

Както неотдавна писахме, „Домът на дракона“ бе лансиран по дигиталната платформа HBO Max на 21-ри август. Още първият епизод, по данни на CNN Business, събра близо 10 млн. зрители, което се счита за наистина огромен успех: „Първият епизод „Наследниците на Дракона“ получи най-многобройната аудитория от всички други сериали в историята на HBO.“ – съобщават от телевизионния канал.

Кадър от „Домът на дракона“.

Все пак това едва ли е някаква изненада, тъй като шедьовърът на Джордж Р.Р. Мартин не спира да жъне огромни успехи както на хартиен вариант, така и на лентов. Да припомним, че финалният епизод на оригиналните серии, „Железният трон“, излъчен през май 2019 г., събра пред екраните близо 19.3 млн. зрители от цял свят.

Специалната атракционна платформа, изобразяваща главата на валериански драконов череп.

И докато специалната атракционна платформа на „Домът на дракона“ обикаля из България, промотирайки новия сериал, от HBO се надяват, че той не само ще задоволите феновете на „Игра на тронове“, но и че ще успее да привлече нови и нови абонати към дигиталната платформа за стрийминг HBO Max. Наред с това да „заличи“, доколкото е възможно, „горчивия привкус“, който краят на „Игра на тронове“ „завеща“ на верните си фенове…

В „Домът на дракона“ ще разберем повече за семейната история на Денерис Таргариен.

Да припомним, че действието в „Домът на дракона“ се развива близо 200 години преди „Игра на тронове“. Предисторията се фокусира главно върху рода Таргариен, чиято наследница е прословутата Денерис Таргариен, и неговата връзка с драконите.