Гърция ще компенсира почиващите

Съседката ни планира да подари цяла седмица почивка на 25 хил. туристи.

 

 

Преди почти девет месеца огромен пожар на остров Родос не само прекрати почивката на хиляди туристи, но и напълно застраши живота ми.

Пожарът на остров Родос миналата година.

Затова не е чудно, че, по думите на гръцкия министър на туризма, Мирон Флурис, всички, чиято почивка е била прекъсната по-рано заради огнената стихия, ще бъдат компенсирани.

Мирон Флурис.

Нещо повече: Флурис се уповава на думите на министър-председателя Кириакос Мицотакис, който лично съобщи, че от началото на август потърпевшите могат да получат „цяла седмица безплатна ваканция” от страна на гръцките власти. По думите на Мирон Флурис, Гърция е може би първата страна в света, предлагаща подобен вид компенсация за своите туристи.

Кириакос Мицотакис.

По информация на Le Parisien, желаещите първо трябва да влязат в уебсайта на гръцкото правителство – https://rodosweek.vouchers.gov.gr/contact. После да попълнят данните за техните имена и националност. А финалната стъпка – да изберат един хотел на остров Родос за 6 нощувки.

Остров Родос.

Златната възможност се разделя на две фази: първата започва от 4-ти април до 31-ви май, а втората – от 1-ви октомври до 15-ти ноември.