TikTok със силен коз срещу Instagram

Напълно ново приложение, което ще копира основните функции на Instagram: споделянето на снимки и текстове.

 

 

Отдавна е всеизвестно, че между двете култови социални мрежи има огромно съперничество. И Instagram, и TikTok са готови, обаче, на всичко, за да надделеят над съперника си – дори и да копират неговите функции и новости. Например, през 2020-а Instagram лансира своите „reels” – едноминутни видеоклипчета, които са копие на формата за видеосподеляне на TikTok. TikTok, на свой ред, започна да позволява на своите потребители да споделят истории, досущ като тези в Instagram.

Затова не е чудно, че преди броени дни от TikTok съобщиха, че скоро ще лансират най-новата си апликация – TikTok Notes – за споделянето на изображения и текстове, подобно на Instagram.

По данни на Forbes, няколко потребители в TikTok вече са получили съобщение за предстоящото ново приложение, въпреки че до този момент все още няма официална дата за лансиране.

Интересно е как ще се развие ситуацията в Съединените американски щати, след като тамошните власти гласуват закон, целящ забраната на китайското приложение за американските граждани.