Франция пак счупи рекорда за най-голяма био палачинка в света

Родината на Волтер и Мишел Матю отново успя да подобри световния рекорд за най-голяма биологична палачинка.

 

 

Преди броени дни в Ла Мадлен, село във френския департамент Лоар-Атлантик, бе изпечена най-голямата био палачинка в света. Диаметърът ѝ, по данни на радиомрежата France Bleu, достига почти 8 метра. Наред с това нейните готвачи се опитваха в продължение на две години да победят стария поставен рекорд през 2020-а, но пандемията от Covid-19 ги забави.

За приготвянето на палачинката-гигант са били използвани около 310 яйца, 61 л мляко, 30 кг брашно и 6 кг краве масло. На участниците все пак им отне известно време, за да разпределят сместа равномерно върху огромния тиган, чийто огън бе получен чрез запалването на немалко количество слама.

Ала макар на събитието да присъстваха и кметовете на околните населени места, знаковото събитие ще си остане символично. Причината се крие в отсъствието на специален съдия от „Световни рекорди на Гинес“, който да одобри палачинката. Организаторите на мероприятието все пак обясниха, че включването на нов рекорд в знаковата книга все още си остава „твърдо сложно“.

Оттук можете да видите и видеоклип от събитието –  https://www.ouest-france.fr/pays-de-la-loire/loire-atlantique/video-ils-realisent-la-plus-grande-crepe-bio-de-france-470e4b4f-a0c6-4280-bfe0-b72800234929 .