Флоси – най-старата котка в света

Родена през далечната 1995 година, котката Флоси успя достигне заветните човешки 27 години. Разказваме ви накратко за пухкавия домашен любимец, който преди броени дни бе признат и от „Световни рекорди на Гинес“.

 

Възрастта на Флоси може да се сравни на 120 човешки години. Ето защо не е чудно, че сладката британска котка бе вписана преди няколко дни в известната книга за световни рекорди. Въпреки сладостта си, Флоси не е с особено цветущо здраве: слепотата и глухотата са най-видните ѝ здравословни проблеми.

Сладката Флоси.

Но животът на Флоси не винаги е бил толкова лесен: четириногото животинче е сменяло поне няколко пъти своите стопани, преди да попадне под закрилата на асоциацията Cats protection.

Гордата и щастлива собственичка Виктория.

И чрез нея то достига до обятията на сегашната му стопанка, англичанката Виктория, която не спира да се грижи за пухкавото коте. Самата тя споделя, че макар и да знае, че на Флоси не ѝ остава много живот, това не означава, че няма да се погрижи последните ѝ житейски дни да са изпълнени с много любов, радост и топлина.

В интерес на истината, най-дълго живялата котка на земята е била Крийм Пъф, починала през 2005-а на 38 години. Ала – поради неясни обстоятелства – никога не е била регистрирана в „Световни рекорди на Гинес“.