Седем забележителни велосипеда, които рядко ще видите на улицата

Велосипедът е доста разпространено средство за придвижване. Има много най-различни модели, предназначени за бързо, спортно или комфортно каране, за изпълнение на различни трикове.

Както сме се нагледали на съвременния асортимент от колелета, вероятно вече си мислим, че вече нищо не може да ни учуди. Но има удивителни модели, които просто изглеждат невероятни. Не ги срещаме често на улицата, но те съществуват.

 Trefecta RDR

Trefecta RDR е напълно екологичен велосипед, който се движи за сметка на акумулирания в електродвигателя заряд. И което е най-удивителното и уникалното за подобен велосипед – той може да осигури приятно возене без допълнително зареждане цели 200 километра. Въпреки леката си на вид конструкция, Trefecta RDR има мощен двигател и модифицирано окачване, които му осигуряват отлична проходимост дори на лоши пътища. Моделът е подсигурен с електроника на високо равнище и възможност велосипедът да бъде включен към мобилно приложение, чрез което да се контролира състоянието му, да се следят маршрутът и изминатото разстояние.

Mastretta MX3

Никога не е късно човек да се научи да кара велосипед. Особено ако моделът е Mastretta MX3, който е предназначен специално за тези, които се страхуват или изобщо не искат да падат. Велосипедът се отличава с уникална конструкция с три колела. Въпреки този факт, който би могъл да свърже модела с детските средства за придвижване, велосипедът изглежда много стилно, впечатляващо и красиво. Една от главните му особености е подвижната рамка. Тя позволява на Mastretta MX3 да излезе с едни гърди напред по отношение на маневреността и качеството на управление в сравнение със стандартните модели.

Моделът се задвижва не само от педали, но и от електромотор, който помага при трудни изкачвания и прави карането още по-приятно. Компанията произвежда няколко версии на Mastretta MX3, предвидени за по-бързо или по-комфортно придвижване. Максималните характеристики са следните: 80 км пробег с едно зареждане или висока скорост на движението – до 50 км/час.

Bergmonch

В разгънат вид Bergmonch малко се отличава от обикновен велосипед. Той обаче притежава една уникална особеност – може да бъде сгънат и да стане много компактен. Размерите на сгънатото превозно средство са малко по-големи от голяма походна раница. В комплекта е включен специален калъф, който позволява велосипедът Bergmonch да бъде сгънат максимално точно и компактно, за да може да бъде носен на гръб, без да причинява дискомфорт на носещия. Трансформирането на велосипеда отнема само няколко минути, извършва се без използването на допълнителни инструменти и е съвсем лесно за всекиго.

Lopifit

Велосипедът е не само удобно и мобилно средство за придвижване,  но и отлична възможност  да се поддържа тонусът на фигурата. Тренировката с велосипед  се отличава с натоварване на отделни групи мускули, затова може да не е достатъчна за пълноценно спортуване.

За да се реши този проблем, е било изобретено необичайно превозно средство – Lopifit. То обединява два уреда – велосипед и бягаща пътека. Обичайната велосипедна верига липсва, а движението са извършва за сметка на ходене по лентата на пътеката.

Обикновена разходка със скорост 5 км/ч позволява велосипедът да се движи по пътя със скорост до 25 км/час. И приятно, и ефективно, и бързо.

Ако велосипедистът поиска да си почине, може да се възползва от вградения електрически двигател. Тогава движението ще напомня каране на електрическа тротинетка, но е по-комфортно и с по-голяма устойчивост.

Urban arrow family

Карането на велосипед може да е неделима част от всекидневието дори на младите родители. С необичайното превозно средство Urban arrow family може да се придвижва възрастен с деца, а при желание на велосипеда могат да се качат и домашни любимци. Ходенето на пазар, на разходка или по работа може да се извършва в разширен състав. Отпред на велосипеда е разположена обемна транспортна кутия – багажник, която побира  и издържа теглото на две деца на възраст от 4 до 6 години. В багажника може да бъде поставен здраво закрепен кош или седалка от детска количка и да се превозва бебе.

Полезен съвет: За комфортно пътуване при лошо време велосипедът може да бъде снабден с дъждобран. Електрическият мотор прави пътуването лесно и приятно.

Peugeot EF01

Този велосипед притежава не само стилен дизайн, но и една твърде полезна функция за всекидневно ползване – сгъваема компактна конструкция. Максималната скорост на движение е 20 км/час. В сгънато състояние Peugeot EF01 се побира в багажника на колата или дори под бюрото.

Rungu Electric Juggernaut

 

Американският велосипед Rungu Electric Juggernaut още от пръв поглед приковава вниманието. За максимална устойчивост и оптимална проходимост на труден терен, където не е прокаран път, моделът е снабден с големи колела, които отпред са дори две. Rungu Electric Juggernaut отлично си пробива път през пясък, сняг, неравности, камъни, лед, висока трева и други препятствия, достигащи до 15 сантиметра.

И без значение колко трудно проходима е местността, велосипедистът се чувства комфортно. Тежащият не повече от 25 кг велосипед на вид не изглежда толкова мощен, колкото е в действителност.