Fenyr Supersport – единствена по рода си

W Motors черпи вдъхновение от древната скандинавска митология и приказката за Фенрир, свиреп вълк с огромен размер и сила, който беше завързан за земята с вериги. W Motors скъсва връзките на конвенционалния хиперкар дизайн с Fenyr SuperSport, за да разкрие мощен, високоефективен болид в свой стил. Fenyr SuperSport е вторият Hypercar в портфолиото на W Motors.

 

Тялото на Fenyr SuperSport е изработено ръчно от въглеродни влакна и специални композити, ултра леки за най-доброто представяне. Дизайнът му е изключителен с динамични и агресивни линии, включващ усъвършенствана аеродинамична система и един от най-сложните механизми за отваряне на нестандартните по форма на вратите на автомобила. Ускорението от 0 до 100 км/ч. ще се изпълнява за 2.7 секунди.

Колата е базирана на алуминиево тръбно шаси и се задвижва от туин-турбо 4.0-литров боксерен двигател, разработен от германската тунинг компания RUF. Според създателите му мощността достига 900 к.с. и 1200 Нм, като точните стойности зависят от конкретните настройки с капацитета да достигне максимална скорост от над 400 километра в час.

Желанието на колекционерите е изведено на друго ниво с ограничения производствен цикъл от само 100 автомобила и 10 стартови издания, съчетани с поръчкова програма, предлагаща безкрайни възможности за персонализиране и уникално изживяване при покупка. Цената включваща всички екстри надхвърля 6 милиона лева.