Какво говори цветът на очите за вашия характер

Повечето хора са свикнали с мисълта, че цветът на очите е обичайно генетично явление, но физиогномиката е на друго мнение по въпроса.

 

 

Още древните са считали, че очите са огледало на душата.Днес отделяме на тази зона на лицето не по-малко внимание, защото често можем да разберем другия човек не толкова по думите му, колкото по очите. Не толкова отдавна учените установиха, че при всеки човек е уникална не само ретината, но и ирисът на очите, който определя  цвета им. Кафяви, сини, сиви или зелени, нека се опитаме да разберем какво могат да разкажат за вас очите ви.

Сиви

Въпреки че сивооките хора в света са твърде много, истински сивите, без примеси на други оттенъци очи, се срещат твърде рядко. Техните притежатели са разумни, уравновесени, търпеливи и трудолюбиви. Става дума за хора, на които винаги може да се разчита. Те са предани на своите семейства и верни на своите партньори.

Зелени

Притежателите на зелени очи са решителни в действията си, искрени в отношенията и привлекателни за противоположния пол. Такива хора винаги печелят симпатии, защото по правило са надарени от природата с харизма. Зеленооките се отличават с перфекционизъм и се изявяват еднакво добре и като творци, и като ръководители.

Кафяви

Първото, което може да се каже за хората с кафяви очи е, че са много общителни, имат чувство за хумор и обичат да се забавляват. Но и те си имат недостатъци – избухливи са, неуравновесени, обидчиви и склонни да обиждат другите, когато са гневни. В отношенията са повърхностни, често капризни, инатливи и рядко застават на страната на партньора си, защото им е трудно да го разберат изцяло. Хората с кафяви очи се влюбват бързо и също толкова бързо губят интерес.

Сини

Сините очи се срещат изключително рядко в природата, но все пак има такива хора. Те се отличават с твърд характер, винаги знаят какво искат и лесно постигат набелязаното. Понякога синеоките изглеждат необикновени личности, заради нестандартното си мислене, спонтанността и склонността към импровизация. Въпреки това тези хора са емоционални, чувствени и леко високомерни към останалите.

Черни

При притежателите на черни като въглен очи лидерските качества са на висота. Такива хора са свикнали да са център на вниманието – те са привлекателни, харизматични и безразсъдни и много жизнени. Сред отрицателните им черти са избухливост, склонност към авантюризъм, зацикляне върху собствените им идеи, инатливост. Така или иначе те винаги постигат целите си – когато се захванат с нещо, никой  не може да ги спре.

Сиво-сини

За притежателите на сиво-сини очи може шеговито да се каже, че притежават сдържан, нордически характер. Те правят впечатление на студени натури, запазващи спокойствие и самообладание при всякакви ситуации. Изглежда че нищо не може да ги извади от равновесие. Такива хора са целеустремени, решителни, склонни да анализират всичко и да проявяват лидерски качества.

Сиво-зелени

Сиво-зелените очи говорят, че пред вас е прагматична личност, стъпила здраво на земята. Такива хора умеят да си поставят цели и да ги преследват, но в същото време са твърде чувствителни и емоционални. Затова често взимат решения не само с ума, но и със сърцето си. Имат добре развита интуиция и емпатия.