Ето кой е най-романтичният град в Европа

През месеца на любовта е съвсем разбираемо влюбените да желаят да отпразнуват своята щастлива и романтична връзка с някое приказно и романтично място. Колкото и да са красиви и емблематични Париж, Венеция, Виена и Рим, намирането на изгодни самолетни билети и хотели може да се окаже голям трън в петата. Но не унивайте, защото, според ново проучване, на друг град му се присъжда титлата „най-романтичен европейски град“. Ето кой е той:

 

Според европейската компания за наемане на яхти Catamaran Charter Croatia, Лисабон е новата столица на любовта. Точно така – португалската столица, която доста често е забравяна заради славата, популярността и величието на други европейски градове, този път успя да ги изпревари.

В интерес на истината, от Catamaran Charter Croatia не биха могли да се справят без помощта на култовия дигитален пътеводител TripAdvisor. Всеки, който е запознат с уебсайта и неговите функции, знае, че ревютата му са много ценни и информативни. Най-малко служат като еталон. Затова не е чудно, че TripAdvisor определя кои населени места са най-романтични, според бройката на техните „романтични“ хотели или ресторанти: базирани на многобройните ревюта и мнения на туристи, туристически агенции, както и служители в TripAdvisor.

Центърът на Лисабон.

Ето защо, колкото и да е чудно, Лисабон оглави класацията – с всичките си 588 романтични ресторанта и 152 хотела. Но не само в това се корени чарът на португалската столица. Лисабон фактически е сред най-старите европейски градове, бидейки украсен с прекрасната архитектура на различни епохи. Най-малко именно от Лисабон започват великите географски открития. А някои от забележителностите, които всеки човек в Лисабон задължително трябва да види, са кулата Белем и паметника на Откритията.

Кулата Белем.

Любопитно е да се спомене, че следващият град в класацията е Монако, следван от Париж – столицата на любовта и модата.